hirdetés
Külföld

Autista kisfiút lőttek meg a rendőrök az Egyesült Államokban

hirdetés
A Utah-i Glendale településen a rendőrök több alkalommal is meglőttek egy tizenhárom éves fiút, miután édesanyja a fiú egy mentális problémája miatt a 911-es segélyhívón kért segítséget.
Rendőrség
A rendőrök állítása szerint velük nem tudatták, hogy a fiúnál nincs fegyver (Forrás: pixabay.com / cocoparisienne)
hirdetés

Édesanyja szerint az autizmus egyik formájának tekintett Asperger-szindrómával diagnosztizált fiú jelenleg súlyos állapotban van, s kórházban ápolják. Az elkeseredett nő megjegyezte, hogy amikor pénteken segítséget hívott, úgy képzelte, a rendőrök majd törekszenek a lehető legkevesebb kényszerítő erőt alkalmazni a helyzet megoldására – számol be róla a BBC hírportálja.

Egy helyi rendőrtiszt újságíróknak azt mondta, hogy már vizsgálják az eset körülményeit. 

hirdetés

Mindeközben a fiú édesanyja állítja, hogy amikor felhívta a 911-et, közölte, hogy a fiát kezelés céljából kórházba kellene szállítani, ugyanis a gyerek mentálisan nagyon rosszul viselte, hogy anyjának vissza kellett mennie dolgozni majdnem egy évnyi otthonlét után. Ez az édesanya szerint a fiúból komoly szeparációs szorongást váltott ki.

Az esetet már csak azért sem érti a nő, mert világosan elmondta azt is, hogy a fiúnál nincsen semmilyen fegyver, csupán mérges lesz és kiabálni, sikítani kezd.

„Ő egy gyerek, próbál figyelmet kicsikarni, és nem tudja, hogyan fékezze magát”

– jellemezte a helyzetet az édesanya. 

Egy rendőrségi sajtótájékoztatón azt közölték, hogy a rendőröket egy „erőszakos pszichológiai esethez” hívták ki, és állításuk szerint arról is érkeztek beszámolók, hogy a gyerek fegyverrel fenyegetett meg egyeseket. A rendőrség egyúttal azt állítja, hogy a kivonuló munkatársaik részére senki nem jelezte, hogy a fiúnál nincsen fegyver. 

Annyit már tudnak az esettel kapcsolatosan, hogy egy rendőr akkor lőtte meg a gyereket, amikor az futva próbált elmenekülni. 

Ugyanakkor egy online adománygyűjtő felületen, ahol a fiú számára gyűjtenek pénzt, azt írják, hogy a gyermek vállán, mindkét bokáján és bizonyos belső szervein is sérülések keletkeztek. Az itt olvasható leírás szerint egyelőre azt sem tudni, hogy milyen hosszú távú hatásai lehetnek a fiút ért lövésnek, lövéseknek, az azonban már tudható, hogy hosszas kezelés vár még rá a felépülésig. 

A Washington Post adatai szerint 2015 eleje óta az Egyesült Államokban már 1254 olyan embert lőttek le a rendőrök, akik valamilyen mentális egészségi problémában szenvedtek – ez pedig a rendőrök által megölt személyek 22 százaléka volt az adott időintervallumban. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019