hirdetés
Külföld

Az Egyesült Államok szerint nem igaz, hogy kudarcba fulladtak volna az Észak-Koreával folytatott tárgyalások

hirdetés
Az Egyesült Államok tagadta, hogy az újabb, atomfegyver-mentesítésről folytatott tárgyalások kudarccal végződtek volna, s ehelyett úgy fogalmaztak, hogy „jó megbeszélések” alakultak ki a két ország között.
Donald Trump és Kim Dzsogun
A két vezető személyesen ezúttal nem találkozott (By Dan Scavino - https://twitter.com/Scavino45/status/1006358006475427840, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69881197)
hirdetés

Észak-Korea azt kifogásolta, hogy az Egyesült Államok „semmit sem vitt a tárgyalóasztalhoz”, s ezzel magyarázta azt is, hogy megszakadt a találkozó. Az két ország tisztviselői szombaton találkoztak Svédországban annak érdekében, hogy a tárgyalásokban kialakult holtponton átlendüljenek – idézi fel a BBC hírportálja. 

Az újabb fejlemények azt követően történtek, hogy Észak-Korea új rakétát tesztelt, és a korábbiakhoz képest láthatóan nagy fejlődést sikerülhetett elérnie. 

hirdetés

A szombati volt az első formális munkatárgyalás azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető a két Koreát elválasztó demilitarizált övezetnél júniusban találkoztak. Ezúttal egyik vezető sem volt jelen személyesen Svédországban, hanem tisztviselőik képviselték az országokat. A találkozó helyszíne egy Stockholmtól északkeletre fekvő, Lidingo nevű sziget volt, ahol Észak-Korea helyi nagykövetsége is található. 

Szombat este az észak-koreai tisztviselő újságíróknak azt mondta, hogy a tárgyalások „nem teljesítették be a várakozásaikat”, ezért szakadtak félbe. Elmondása szerint az Egyesült Államok rugalmas hozzáállást és kreatív megoldásokat ígért, azonban mélységes csalódást okozott az észak-koreai félnek, mivel „nem hajlandó feladni a régi nézőpontját és hozzáállását”. 

Mindeközben az amerikai külügyminisztérium épp ellentétes hangvételű közleményt adott ki, megfogalmazva, hogy az észak-koreai delegáció első nyilatkozatai nem reflektálnak a 8 és fél órás tárgyalás tartalmára vagy hangulatára, ahol az Egyesült Államok szerint „kreatív ötletek és jó tárgyalások” alakultak ki. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019