hirdetés
Külföld

Bejrútban kormányellenes tüntetések törtek ki

hirdetés
Tüntetők összecsaptak a libanoni biztonsági erőkkel a kormányellenes tüntetéseken Bejrútban csütörtökön. A rendőrök könnygázt vetettek be azon demonstrálók ellen, akik a parlament környékét lepték el.
Bejrút
A tüntetők a kormányt is felelőssé teszik a történtekért (Forrás: pixabay.com / nutznutzer)
hirdetés

A tüntetők amiatt fejezték ki haragukat, hogy kedden nagy erejű robbanás történt a libanoni fővárosban, melynek során száznál is többen meghaltak, s mintegy ötezren megsérültek. A hatóságok úgy vélik, hogy 2 750 tonna olyan ammónium-nitrát lobbant lángra és robbant fel, amelyet már 2013 óta tároltak a kikötőben nem megfelelően biztonságos módon – derül ki a BBC cikkéből. 

Libanonban többen úgy vélik, hogy a kormány hanyagsága vezetett a 137 ember életét követelő robbanáshoz. 

hirdetés

A robbanás Bejrút teljes körzeteit rombolta le szinte egészen, s számos ember otthonai, valamint boltok és más épületek is romba dőltek. Több tucat embert továbbra is eltűntként keresnek. 

A libanoni állami hírügynökség azt közölte le, hogy tizenhat személyt őrizetbe vettek a nyomozás során, melyről e héten tett bejelentést a kormányzat. 

A katasztrófa bekövetkezte óta két tisztviselő is lemondott: Marwan Hamadeh képviselő szerdán, Libanon jordániai nagykövete, Tracy Chamoun pedig csütörtökön. A nagykövet azon meglátásának adott hangot, hogy az eset rámutat: változásra van szükség az ország vezetésében. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019