hirdetés
Külföld

Belgiumban ápolják égési sérülései miatt a hősies román orvost

hirdetés
Belgiumba vitték kórházi ellátás céljából azt a román orvost, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, miközben koronavírusos betegeket próbált kimenteni a kigyulladt kórházból.
Egészségügy
Az orvos betegeket próbált menteni, mikor sérüléseit szerezte (Forrás: pixabay.com / Parentingupstream)
hirdetés

Dr. Catalin Denciut Ludovic Orban román miniszterelnök hősiesnek nevezte, s különös tekintettel a bátorságáért és önfeláldozásáért méltatta őt – írja a BBC

Az orvos szombaton a Piatra Neamțben (Karácsonykő) található kórházból próbált kimenteni embereket, miután az épület kigyulladt. A tűzben kilenc beteg halt meg. 

hirdetés

Az esettel kapcsolatosan vizsgálatot indítottak, melynek során azt próbálják kideríteni, hogy hogyan keletkezett tűz a kórház intenzív ellátási osztályán, s aztán terjedt át onnan egy másik kórteremre is. 

Egyes beszámolók szerint egy orvosi eszköz gyulladt ki, s a lángok átterjedtek egy közeli oxigénpalackra is. A helyi tisztviselők azt mondták, hogy az érintett osztályt hivatalos értesítés nélkül helyezték át a harmadik emeletről a másodikra. 

A tűzben hét férfi és három nő halt meg, akik életkora 67 és 86 év között volt. Hat másik, koronavírus miatt ápolt személy is megsérült. Őket egy másik kórházba szállították.

A sérült orvost a belgiumi Asztrid királynő honvéd kórházba szállították, előtte pedig testfelülete 40 százalékán keletkezett másod- és harmadfokú égési sérülések miatt Bukarestben látták el őt.

Klaus Johannis román elnök a történteket „hatalmas tragédiának” nevezte, s megjegyezte, fontos kideríteni, hogy mi történt, hiszen ezáltal kerülhető el, hogy a jövőben ismét hasonló eset következzen be. 

Romániában a járvány kezdete óta már több mint 360 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, a halottak száma pedig megközelíti a kilencezret. Románia-szerte mintegy 13 ezer koronavírusos beteget ápoltak kórházban vasárnap, köztük 1169 személyt intenzív osztályon láttak el. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019