hirdetés
Külföld

Biztató hírek Dél-Koreában a koronavírus kapcsán

hirdetés
Mióta a fertőződések száma megugrott úgy négy héttel ezelőtt, Dél-Koreában most az eddigi legkevesebb új koronavírusos esetet dokumentálták. Kínát követően Dél-Koreában volt a második legsúlyosabb a koronavírus okozta helyzet az ázsiai országok közül.
Dél-Korea
Kifizetődő volt, hogy komoly intézkedésekkel lépett fel a vírus megállítása érdekében Dél-Korea (Forrás: pixabay.com / zheng2088)
hirdetés

Dél-Koreában az elmúlt huszonnégy órában hatvannégy új esetet jegyeztek fel, amivel a fertőzöttek száma 8961-re emelkedett. Eddig a halálesetek száma 111 – írja a BBC

Noha az új esetek mérséklődése jó hír, az egészségügyi szakemberek figyelmeztetnek arra, hogy Dél-Koreának még hosszú „háborút kell vívnia” a fertőzés ellen. 

hirdetés

Jelenleg egyébként a BBC cikke szerint Európa a járvány „központja”, ezen belül is Olaszországban 651 új halálesetről tettek bejelentést vasárnap, amivel 5476-ra emelkedett az áldozatok száma. Spanyolországban ugyancsak több mint 460 haláleset történt huszonnégy óra alatt – ott 2182 halálesetet tartanak számon jelenleg. 

New Yorkban, ahol ugyancsak romlott a koronavírus-helyzet, az is gondot jelent, hogy bizonyos fontos egészségügyi eszközökből hiány alakult ki. 

Amint arról írtunk, Japánban már számba vették a tokiói olimpia elhalasztását is, ami arra utalhat, hogy hosszadalmas „küzdelemre” számítanak a világon a vírus megfékezéséért. 

Dél-Koreában mintegy 20 ezer embert teszteltek az új koronavírusra napi szinten, ami az egész világon a legtöbb egy főre eső ellenőrzést jelenti. Emellett az ország egy hálózatot létesített a köz- és magánlaboratóriumok részvételével, ami lehetővé teszi, hogy a tüneteket mutató emberek viszonylag gyorsan és könnyedén informálódjanak saját egészségükről. 

Dél-Korea nem véletlenül ilyen elővigyázatos már a kezdetektől: 2015-ben a Mers-járvány idejében az országban harmincöt ember vesztette életét abban a betegségben, és a fertőződöttek száma is magas volt. Azóta megváltozott az ország járványügyi „hozzáállása”, s úgy tűnik, eredményre is vezetett az, hogy komolyan vették az intézkedések bevezetését. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019