hirdetés
Külföld

Büntetett előéletű férfi volt az ukrajnai túszejtő

hirdetés
Őrizetbe vették még kedden estefelé a lucki túszejtőt, akinek azonban egy merőben szokatlan követelése is volt. A biztonsági erők tíz túszt kimenekítettek a buszból, mielőtt a gyanúsítottat őrizetbe vették volna.
Rendőrség
Minden túsz sértetlen maradt (Forrás: pixabay.com / tevenet)
hirdetés

Őrizetbe vették kedden a lucki túszejtőt, az esetről megjelent képeken látszik, amint a gyanúsított a földön fekszik, miközben a hatósági intézkedés folyik – számolt be róla a BBC híroldala. 

Nem sokkal az elkövető őrizetbe vétele előtt Volodymyr Zelensky ukrán elnök egy rövid videót osztott meg, amelyben – a túszejtő egyik követelésének teljesítése értelmében – azt mondta, hogy mindenkinek meg kellene néznie a 2005-ös Earthlings (Földlakók) című filmet.

hirdetés

Az incidenst végül minden túsz épségben átvészelte. Először tizenhárom személyt tartott fogva túszul egy buszban a férfi, majd hármukat elengedte a Zelensky elnökkel folytatott túsztárgyalás során.

A rendőrség szerint egy negyvennégy éves férfi, Maksym Kryvosh volt az elkövető, akit korábban más törvénysértések miatt már elítéltek. Tisztviselők szerint előzőleg mintegy tíz évet töltött börtönben Kryvosh mások mellett csalás, illetve illegális fegyvertartás miatt.

Arszen Avakov belügyminiszter is Luckba utazott, hogy a túszejtővel folytatott tárgyalásokat vezesse. Később Twitter-oldalán közölte, amikor véget ért az incidens.

A BBC az ukrán elnök szerepével kapcsolatosan azt írja, hogy az első három túsz elengedésében nagy jelentősége volt annak is, hogy Volodymyr Zelensky beszélt a túszejtővel. 

A Földlakók megtekintésével kapcsolatos videót is a túszejtő követeléseinek megfelelően osztotta meg, mivel az elkövető azt kérte, bátorítsa az elnök az embereket az állatjogi dokumentumfilm megnézésére. Végül az elnök videóját a túszdráma végeztével eltávolították. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019