hirdetés
Külföld

Donald Trump egy golfkomplexuma adhat otthont a következő G7-csúcsnak

Donald Trump egy floridai golfkomplexuma ad otthont a G7-csúcstalálkozónak a jövő év júniusában a Fehér Ház közlése szerint.
Doral
A Doral Resort kifejezetten alkalmas helyszínnek tűnt (By Cfmyers - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12454422)
hirdetés

A Fehér Ház részéről Mick Mulvaney kabinetfőnök tagadta, hogy Donald Trump amerikai elnök az eseményből profitálni akarna – írja a BBC.

A kabinetfőnök ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Donald Trump márkája már így is éppen elég erős, és ezért nincs is rászorulva, hogy tovább erősítse, például a mostani csúcstalálkozó révén. 

hirdetés

Donald Trump korábban azt mondta, hogy a Trump Organization napi működési tevékenységében ő maga nem vesz részt, hanem fiai működtetik az üzletet. 

Mick Mulvaney újságíróknak csütörtökön azt mondta, hogy a helyszín kiválasztására már korábban sor került, és először csak sorra vették azokat a helyszíneket – egyebek mellett Kalifornia, Colorado, Hawaii, Florida, Észak-Karolina, Michigan, Tennessee és Utah területén –, ahol lehetőség adódott a csúcs megtartására.

Végül azért éppen Trump ingatlanára került sor, mert ez éppen elég távol esik mindentől, ráadásul ez az épület tűnt legalkalmasabbnak a találkozó megtartására. 

A kabinetfőnök beszélt az ingatlant kiválasztó csapattal is, akik meglepetten számoltak be arról, hogy az épület éppen olyan, mintha „pont erre tervezték volna”, vagyis messze ezt tarthatták a legideálisabbnak. 

Ráadásul Mulvaney szerint több millió dollár költséget is megspórolnak azáltal, ha ezt az ingatlant választják. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019