hirdetés
Külföld

Donald Trump egy golfkomplexuma adhat otthont a következő G7-csúcsnak

hirdetés
Donald Trump egy floridai golfkomplexuma ad otthont a G7-csúcstalálkozónak a jövő év júniusában a Fehér Ház közlése szerint.
Doral
A Doral Resort kifejezetten alkalmas helyszínnek tűnt (By Cfmyers - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=12454422)
hirdetés

A Fehér Ház részéről Mick Mulvaney kabinetfőnök tagadta, hogy Donald Trump amerikai elnök az eseményből profitálni akarna – írja a BBC.

A kabinetfőnök ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Donald Trump márkája már így is éppen elég erős, és ezért nincs is rászorulva, hogy tovább erősítse, például a mostani csúcstalálkozó révén. 

hirdetés

Donald Trump korábban azt mondta, hogy a Trump Organization napi működési tevékenységében ő maga nem vesz részt, hanem fiai működtetik az üzletet. 

Mick Mulvaney újságíróknak csütörtökön azt mondta, hogy a helyszín kiválasztására már korábban sor került, és először csak sorra vették azokat a helyszíneket – egyebek mellett Kalifornia, Colorado, Hawaii, Florida, Észak-Karolina, Michigan, Tennessee és Utah területén –, ahol lehetőség adódott a csúcs megtartására.

Végül azért éppen Trump ingatlanára került sor, mert ez éppen elég távol esik mindentől, ráadásul ez az épület tűnt legalkalmasabbnak a találkozó megtartására. 

A kabinetfőnök beszélt az ingatlant kiválasztó csapattal is, akik meglepetten számoltak be arról, hogy az épület éppen olyan, mintha „pont erre tervezték volna”, vagyis messze ezt tarthatták a legideálisabbnak. 

Ráadásul Mulvaney szerint több millió dollár költséget is megspórolnak azáltal, ha ezt az ingatlant választják. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019