hirdetés
Külföld

Egy 111 éves brit férfi lehet a világ legidősebb férfija

hirdetés
Egy száztizenegy éves, korábban tanárként és mérnökként dolgozó hampshire-i férfi lehet hamarosan hivatalosan is a világ legidősebb, jelenleg élő férfija.
Idős ember
Hamarosan megnevezik a legidősebb, jelenleg élő férfit (Forrás: pixabay.com / Steve Buissinne)
hirdetés

Bob Weighton 1908. március 29-én született, és azt követően lehet a legidősebb, jelenleg élő férfi a világon, hogy meghalt az a japán férfi, aki – 112 évesen – eddig a rekordot tartotta – írja a BBC

A japán Chitetsu Watanabe a vasárnapi napon hunyt el, napokkal azt követően, hogy megkapta a Guinness Világrekordok hitelesítését arról, hogy akkor ő volt a legidősebb férfi a világon. 

hirdetés

Bob Weighton most azt mondta, hogy jelenleg nem igazán érez megelégedést (a várható világrekordját illetően), mert ez azt jelenti, hogy valaki más viszont meghalt. 

A Guinness Világrekordok bizottságának szóvivője azt mondta, hogy jelenleg vizsgálják a világ legidősebb embere cím helyzetét, Watanabe úr halálát követően, s a közeljövőben további információt ígértek annak megerősítéséről, hogy kit tekintenek majd hivatalosan a következő „világrekordernek”. 

Bob Weighton öt uralkodó és 22 miniszterelnök korszakát élte meg kivételesen hosszú élete során eddig, azonban ő maga úgy vallott, hogy korát egyszerűen tényként fogadja el, s nem olyasmiről van szó, ami valaha is szándékában állt, ami után valaha sóvárgott, vagy amiért valaha dolgozott volna. 

„Ez csupán egyike a tényeknek az életben”

– fogalmazott a 111 éves férfi, aki korábban mérnökként dolgozott, és Tajvanon, Japánban, valamint Kanadában is töltött éveket. Mostanra egy altoni idősek otthonába költözött, ahol egy kis lakása van. 

Hosszú életét a szerencsének tudta be, hiszen elmondása szerint soha nem ügyelt különösebben például arra, hogy „ne üsse el egy busz, vagy ne legyen rákos”, hanem csak élte az életét. Ellenben úgy véli, a nevetésnek igen nagy ereje van, s szerinte a világon a legtöbb baj abból származik, hogy az emberek túl komolyan veszik magukat. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019