hirdetés
Külföld

Egy agyagedényben eltemetett csecsemőt találtak Indiában, csodával határos módon a kislány életben van

hirdetés
Indiában egy újszülött kislányt találtak sekélyen a földbe temetve egy cserépedényben, az orvosok szerint jelenleg is az életéért küzd a csecsemő, aki vérmérgezést (septicaemia) kapott.
Kisgyerek
A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Pexels)
hirdetés

A kislányt kezelő orvos elmondta, hogy van remény a túlélésre, de hogy a gyermek végül életben marad-e, azt csak öt-hét nap elteltével tudják megállapítani. 

A BBC szerint a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz, és keresik a lány szüleit. A lehetséges indítékokról egyelőre nem bocsátkoztak feltételezésekbe, ám különösen a szegényebb közösségekben a lányokat és nőket gyakran éri társadalmi diszkrimináció, ugyanis őket sokszor csak „anyagi teherként” látják. 

hirdetés

Egy helyi rendőr szerint a most megtalált csecsemő eltemetésében is köze lehetett a szülőknek, amely elméletet az a tény is erősíti, hogy noha nagy nyilvánosságot kapott az ügy, egyelőre senki nem jelentkezett a babáért. 

A gyermekre egyébként csütörtökön talált rá egy falubeli, amikor saját, halva született gyermekének akart sírt ásni. Noha a hinduk többsége hamvasztással temetkezik, a babákat és fiatal gyermekeket sokszor csak temetik. Nagyjából 90 centiméternél járhatott ásójával a férfi, amikor a cserépedénybe ütközött, eltörve azt. Amint az edény szétrepedt, a benne lévő gyerek sírni kezdett. 

A kicsit a helyi kórházba vitték, ahol az újszülöttek sürgősségi osztályán kezdték ellátni őt. 

Az orvosok egy része úgy véli, akár több napja is a föld alatt lehetett a gyerek, és a vele született barna zsírsejtek miatt maradhatott életben, míg más szakértői vélemény szerint pár óráig lehetett a földbe temetve. Akárhogy is, az edényben lévő légbuborék miatt maradhatott életben.

A kislány az orvosok szerint koraszülött volt, és csak 1,1 kilogrammot nyomott, amikor világra jött, mire megtalálták, addigra pedig a helyzetet csak súlyosbította a kihűléshez közeli állapot és a rendkívül alacsony vércukorszint is. Vasárnap a babát egy korszerűbb kórházba vitték, ahol tovább folyik a kezelése. 

Indiában nem ritka, hogy a lány magzatokat illegális abortuszklinikákon elvetetik, ahogyan az is sajnálatosan gyakorinak számít, hogy a már megszületett lányokat megölik. Mindennek oka, hogy a családok a lányokra és nőkre gyakran csak anyagi teherként tekintenek, mivel úgy vélik, a fiú utódok viszik tovább a család nevét, és az idős szülőkről is ők gondoskodnak, míg a lányok férjüknek szentelik az életüket. 

Mindez azonban ahhoz vezet, hogy az országban néhol a nemek aránya veszélyesen kiegyensúlyozatlan lett. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019