hirdetés
Külföld

Egy alkalmazott késelt egy rendőrségi épületegyüttesben Franciaországban

hirdetés
Egy késsel támadó alkalmazott három rendőrt és egy adminisztrációs dolgozót ölt meg egy rendőrségi épületegyüttesben Párizs centrumában. A meg nem nevezett támadót a rendőrség agyonlőtte.
Franciaország
Egy rendőrségi épületegyüttesnél történt a támadás (Forrás: pixabay.com / Ella_87)
hirdetés

A szemtanúk beszámolója szerint a helyszínen pánik alakult ki, többen sírva menekültek az épületből. Az érintett környéket lezárták – írja a BBC.

A támadás egy nappal azt követően történt, hogy a rendőrség sztrájkba kezdett, amiért egye több erőszakos bűncselekményt követtek el a rendőrök ellen Franciaországban. A párizsi ügyész a mostani támadással kapcsolatban azt közölte, hogy gyilkosság miatt indult vizsgálat az ügyben. 

hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy a támadásnak mi volt az indítéka, ám feltételezik, hogy a támadó esetlegesen egy munkahelyi vitába keveredhetett. 

Megközelítőleg helyi idő szerint 13 órakor a támadó a beszámolók szerint az épületbe ért, ahol egyenesen irodájába ment, s ott késsel támadott a munkatársaira. Két irodában összesen három embert késelt meg, majd a lépcsőn két nőre is rátámadott, mígnem végül egy másik rendőr lelőtte az épület udvarában. 

A támadás következtében három férfi és egy nő vesztette életét – közölte újságírókkal Remy Heitz párizsi ügyész. 

Egy ötödik személy súlyos sérülést szenvedett a támadás során, őt műteni kellett. A BBC megjegyzi, hogy a rendőrségi épület a Notre Dame székesegyház, illetve több népszerű turistalátványosság közelében található.

„A rendőrök rémülten szaladgáltak összevissza. Meglepett, hogy lövést hallottam, mert ez nem egy olyan hely, ahol ilyesmit szokás hallani. Először azt gondoltam, hogy öngyilkosság történt, mert mostanában abból sok van”

– fogalmazott egy, a Le Parisien helyi lapnak nyilatkozó szemtanú. 

Emmanuel Macron francia elnök, Edouard Philippe miniszterelnök és Christophe Castaner belügyminiszter is ellátogatott a helyszínre. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019