hirdetés
Külföld

Egy alkalmazott nyolc személyt lelőtt San Jose egy vasúti pályaudvaránál

Nyolc embert lelőtt egy kaliforniai vasúti pályaudvarnál egy alkalmazott, majd magával is végzett, amikor a rendőrség megközelítette őt.

Egy alkalmazott nyolc személyt lelőtt San Jose egy vasúti pályaudvaránál
hirdetés

A lövöldözés a Santa Clara Valley Transportation Authority (VTA) vasútállomásánál történt San Joséban – derül ki a BBC beszámolójából.

Újságíróknak a Santa Clara megyei seriff, Laurie Smith elmondta, hogy az elkövető még akkor is több lövést adott le, amikor a rendőrök már átléptek az ajtón. A hatóságok szerint az áldozatok közül többen ott dolgozók voltak.

Az elkövető helyi idő szerint szerdán 6 óra 45 perckor nyitott tüzet. Sajtóinformációk szerint az eset egy alkalmazotti értekezletet követően történt. A CBS-nek a helyi hatóságok elmondták, hogy az elkövető egy ötvenhét éves férfi, bizonyos Samuel Cassidy volt.

Az elkövető volt felesége, Cecilia Nelms az AP hírügynökségnek elmondta, hogy Cassidy beszélt neki arról, hogy meg akarja ölni a munkatársait, a nő azonban igazán soha nem hitte el, hogy ilyesmire készülne.

A férfi egyik szomszédja Cassidyt egy „magányos” és „furcsa” embernek írta le.

Nem sokkal a lövöldözést megelőzően tűz ütött ki Cassidy házában, s a hatóságok vizsgálják, hogy maga az elkövető gyújthatta-e a tüzet.

Joe Biden amerikai elnök „borzasztó tragédiánk” nevezte a történteket, s elrendelte, hogy félárbócra eresszék a gyász jeleként a zászlókat. Egyúttal a kongresszust arra kérte, hogy tegyenek lépéseket a fegyvertartás szabályozása érdekében.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Stephan Wusowski)


hirdetés

További híreink