hirdetés
Külföld

Egy résztvevő megbetegedése miatt szünetel az Oxford Egyetem vakcinájának tesztelése

hirdetés
Egyelőre felfüggesztették az Oxford Egyetem és az AstraZeneca közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcinájának tesztelését, mivel egy résztvevő rosszul reagált az anyagra az Egyesült Királyságban. Az oltóanyag tesztelése egyébként már a végső klinikai tesztelésnél tartott, amikor ez bekövetkezett.
Oltóanyag
Egy önkéntesnél tüneteket okozott a vakcina (Forrás: pixabay.com / HeungSoon)
hirdetés

A vakcina egyik fejlesztője, az AstraZeneca a BBC szerint azt mondta, egy rutin szünetről van szó a tesztelésben, melyet egy „egyelőre meg nem magyarázott” megbetegedés miatt kellett beiktatni. 

Világszerte nagy mindeközben az érdeklődés a tesztelés alatt álló vakcinák iránt, hiszen a koronavírus okozta helyzet számos országot érint. 

hirdetés

Az Oxford Egyetem és az AstraZeneca közös fejlesztésű vakcinája egyike az ígéretes oltóanyag-jelölteknek, azonban szerte a világon több másik is már tesztelés alatt áll. Remélni lehetett, hogy a sikeres első és második tesztelési szakasz után ez a vakcina az első olyan szer lehet, amely az Egyesült Királyságban megjelenhetne a piacon. 

Az elmúlt hetekben kezdődött meg az oltóanyag tesztelésének harmadik fázisa, amelynek keretében mintegy 30 ezer személyt vontak be az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, a Dél-afrikai Köztársaság, illetve Brazília területén, akik részesültek az oltásban.

A vakcinakísérletek harmadik fázisában már jellemzően több ezer ember vesz részt, s nem ritka az sem, hogy akár évekig nyomon követik az oltóanyag lehetséges hatásait. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen mellékhatásokat válthatott ki a brit önkéntesnél a szer, azonban sajtóinformációk szerint várhatóan teljesen felépül az illető.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019