hirdetés
Külföld

Egy tizenévest fogtak el a wisconsini lövöldözéssel összefüggésben

hirdetés
Egy tizenévest gyanúsítanak azzal, hogy két embert megölt és egy harmadik személyt is megsebesített, amikor lövöldözni kezdett egy wisconsini tüntetésen, amelyet azért rendeztek, mert egy afroamerikai férfire többször rálőttek intézkedés közben a rendőrök.
Tüntetés
A kép illusztráció (Forrás: pexels.com/ Kelly Lacy)
hirdetés

A gyanú szerint Kyle Rittenhouse három embert lőtt meg kedden a 29 éves Jacob Blaket ért rendőrségi incidens miatt kialakult egyik tüntetésen. A tizenhét éves gyanúsított a BBC szerint újságíróknak azzal indokolta tettét, hogy „hivatásának tekintette” Kenosha épületeinek megóvását a tüntetőktől.

A tizenéves fiút hat bűncselekmény elkövetésével vádolják összesen a lövöldözéssel összefüggésben. Közösségi oldalai alapján feltehető, hogy Kyle Rittenhouse Donald Trump amerikai elnök támogatója, azon felül pedig rendkívüli mértékben érdeklődik a rendőrség és a lőfegyverek iránt is. 

hirdetés

A lövöldözésre, melynek során két személy meghalt, az immár harmadik napja zajló, olykor rongálásba forduló demonstrációk láncolatában került sor. Az emberek amiatt tiltakoztak, hogy vasárnap családon belüli erőszak miatt kivonuló rendőrök többször egy afroamerikai férfira lőttek, akinek több szervét is érték lövések, valamint, mivel gerince is károsodott, talán egész életére lebénultak a lábai.

A férfit akkor lőtték meg, amikor hátat fordított, és az autójához ment, később azonban, a jármű átvizsgálásakor csak egy kést találtak ott. Az esettel kapcsolatos vizsgálat továbbra is folyamatban van. 

A közösségi oldalakon a tüntetésen bekövetkezett lövöldözésről is jelentek meg felvételek, amelyeken egy fegyveres látható, akit üldöz a tömeg, majd mikor az illető a földre esett, akkor több lövést is leadott az emberekre. 

Egy harminchat és egy huszonhat éves férfi halt meg ennek az incidensnek a során, egy 26 éves személy pedig megsérült. A tizenévest, akit a lövöldözéssel gyanúsítanak, anyja Illinois-i lakásán fogták el csütörtökön.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019