hirdetés
Külföld

Egyetlen nap alatt majdnem száz áldozatot szedett a koronavírus

Az eddigi legmagasabb számot érte el a koronavírus következtében egyetlen nap alatt történt halálesetek száma a vasárnapi napon, amikor kilencvenhét beteg vesztette életét.
Egészségügy
A legsúlyosabb pontot már átléphette a járvány (Forrás: pixabay.com / Darko Stojanovic)
hirdetés

Az összes halálos áldozat száma immár 900 fölé emelkedett Kínában, azonban jó hír, hogy mostanra az újonnan történő megbetegedések számát sikerült stabilizálni. Jelenleg Kínában már 40 171 fertőzött ember van, valamint 187 518 embert tartanak egészségügyi megfigyelés alatt – derül ki a BBC cikkéből.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy szakértő csoportot küldött Pekingbe, hogy segítsenek az új vírussal kapcsolatos kutatásban.

hirdetés

Kínai adatok szerint már 3281 beteget kezeltek sikeresen, s engedtek haza a kórházakból

Mindeközben hétfőn több millió ember kezdett dolgozni ismét a kínai holdújévi munkaszünet után, amelyet január 31. óta a vírus terjedése miatt hosszabbítottak meg. Noha a munka ismét megkezdődik, továbbra is életben maradnak bizonyos elővigyázatossági lépések, így például a munkaórák mérséklése. 

A hétvégén a koronavírus okozta halálesetek száma olyan magasra emelkedett, hogy az ugyancsak Kínában kitört Sars-vírus járvány okozta 774 halálesetnél is több áldozatot szedett.

Vasárnap a WHO azt közölte, hogy már stabilizálódik az újonnan történő megfertőződések száma, ugyanakkor egyelőre túl korai azt mondani, hogy már lecsengőben van a járvány. Még aznap este a világszervezet nemzetközi missziót küldött, hogy a járványra adott válaszlépések koordinálásában segítsenek. 

A koronavírus új törzsét tavaly év végén azonosították a kínai Vuhanban, ahol heteken át zárták el a város mintegy 11 millió lakóját a külvilágtól. A WHO a járványt január harmincadikán nyilvánította globális egészségügyi válsághelyzetnek, miután legkevesebb huszonhét más országban is találtak fertőződött beteget – igaz, Kínán kívül csak két haláleset történt a járvánnyal összefüggésben. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019