hirdetés
Külföld

Egyre tragikusabbak koronavírus-számok Indiában

Indiában most volt az eddigi legmagasabb az egy nap alatt regisztrált új fertőződések száma, sőt, világszinten is ez lett a legmagasabb szám. A 24 óra alatt bekövetkezett halálesetek száma is országos átlagot döntött.

Egyre tragikusabbak koronavírus-számok Indiában
hirdetés

A BBC beszámolója szerint immár 16 millió koronavírus-fertőzést regisztráltak Indiában, ami a második legmagasabb szám az Egyesült Államok statisztikáit követően.

Indiában jelenleg dúl a járvány második hulláma, s többen az így is leterhelt egészségügyi ellátó rendszer további terhelése miatt aggódnak.

A beszámolók szerint a nagyobb városok kórházai előtt tömegek várakoznak, és akadtak olyan emberek, akik aközben hunytak el, hogy oxigénre vártak.

Több család órákat vár arra, hogy a temetkezési szertartásokat elkezdhessék, s a Reuters szerint volt olyan krematórium is, ahol a parkolóban kellett elhelyezni a halotti máglyákat, mivel olyan sokan érkeztek.

Több ország az Indiába és onnan hozzájuk irányuló utazás feltételein szigorított, mivel attól tartanak, hogy a második járványhullámmal érintett országból ezáltal további eseteket hurcolnának be.

Indiában az elmúlt 24 órában 314 835 új koronavírusos esetet regisztráltak, a új halálozások száma pedig 2014 volt.

Mindenek előtt az oxigénellátással vannak bajban az egészségügyi központok, több kórházban ki is fogyott a készlet, míg máshol „veszélyesen alacsony” készlettel küzdenek tovább a betegek életéért.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Mario Hagen)


hirdetés

További híreink
hirdetés