Külföld

Elhunyt asszony koporsójából lopott ékszereket egy nő Franciaországban

A gyászoló rokonok és ismerősök többnyire semmi rosszra nem gondoltak, mivel a számukra ismeretlen nő azt állította, hogy az elhunyt egy barátja – így természetesen nem tiltották meg neki, hogy ő is lerója kegyeletét.

Elhunyt asszony koporsójából lopott ékszereket egy nő Franciaországban
hirdetés

Csakhogy a hatvanas éveiben járó nő valójában egészen más céllal férkőzött a nyitott koporsó közelébe. Valójában végig az ékszereket igyekezet eltulajdonítani – számol be a szokatlan esetről a BBC hírportálja.

Helyi sajtóbeszámolók szerint a gyászoló rokonok később észrevették, hogy hiányzik az elhunyt nyaklánca, gyűrűje, valamint a két fülbevalója is, így értesítették a rendőrséget, akik rövid nyomozás után azonosították is a gyanúsítottat.

A nő a ravatalozótól nem messze élt egy Liévin nevű kisvárosban, ahol nemcsak őt, de az eltűnt ékszereket is megtalálták. Az ékszereken túl egy másik elhunyt pénztárcája is nála volt, amit ugyanazon a napon tulajdoníthatott el, ugyanabból a ravatalozóból.

A gyanúsított otthonának átkutatása során a nemrégiben történt halálesetekkel kapcsolatos feljegyzéseket találtak, amelyek között szerepeltek azon kódok is, amelyek segítségével a rokonok és hozzátartozók beléphettek azokba a termekbe, ahol elhunyt szeretteik voltak.

hirdetés

A nő a lopások miatt várhatóan jövőre áll bíróság elé.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Christine Sponchia)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés