hirdetés
Külföld

Észak-Koreában is találtak koronavírusos esetet

hirdetés
Észak-Korea most először tett bejelentést arról, hogy – feltehetőleg – koronavírusos esetet találtak az országban.
Koronavírus
A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / fernando zhiminaicela)
hirdetés

Az észak-koreai állami hírügynökség arról adott hírt, hogy egy három éve Dél-Koreába dezertált személy most visszatért a demarkációs vonalon át, és az új koronavírus tüneteit mutatta – számol be róla a BBC

Kim Dzsongun észak-koreai vezető rendkívüli találkozót tartott a vezető tisztviselőkkel, és elrendelte a határ menti Keszong település lezárását.

hirdetés

Az ország egyébként előzőleg nem tett bejelentést még egyetlen koronavírusos esetről sem, elemzők szerint azonban igen valószínűtlen, hogy tényleg ne lettek volna esetek.

A koreai KCNA hírügynökség közlése szerint 

„rendkívüli esemény történt Keszong városban, ahol egy három éve Dél-Koreába szökött személy, aki feltehetőleg megfertőződött a vírussal, július tizenkilencedikén visszatért, miután illegálisan átlépte a demarkációs vonalat”.

A szombati rendkívüli tárgyaláson Kim Dzsongun azt monda, hogy maximális veszélyhelyzeti rendszert rendelt el a vírus kordában tartásának érdekében. Egyúttal vizsgálatot is rendelt el annak ügyében, hogy miként tudta átlépni az érintett személy az erősen őrzött határrészt. A felelősök számára „komoly büntetést” hozott kilátásba. 

Észak-Korea lezárta a határait, és több ezer embert különített el hat hónapja, amikor a járvány terjedni kezdett a világban. Korábban ebben a hónapban pedig Kim Dzsongun „ragyogó sikerként” könyvelte el azt, ahogyan a járvánnyal szemben védekezett országa. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019