hirdetés
Külföld

Feltételezett iszlamista szélsőségesek otthonaiban razziázik a francia rendőrség

hirdetés
A francia rendőrség több tucat feltételezett iszlamista szélsőséges otthonában razziázott azt követően, hogy szélsőségesek lefejeztek egy francia állampolgárságú tanárt, aki a diákoknak Mohamed prófétát ábrázoló, ellentmondásos karikatúrákat mutatott.
Francia rendőrség
Több szélsőségest és szélsőséges szervezetet ellenőriznek (Forrás: pixabay.com / jacqueline macou)
hirdetés

A kihallgatott személyek közül egyesek a gyanú szerint olyan üzeneteket is megosztottak a közösségi média felületein, melyekben támogatták, elismerték Samuel Paty gyilkosát – derül ki a BBC cikkéből. 

A francia kormány közölte, hogy összesen ötvenegy muzulmán szervezetet kérdeznek ki.

hirdetés

A tanár feltételezett gyilkosát egyébként a rendőrség pénteken lelőtte, nem messze attól az iskolától, ahol a pedagógus dolgozott. Az érintett iskola Párizs egy északnyugati külvárosi részén, Conflans-Sainte-Honorine-ban található. 

A gyanúsított egy Moszkvában született, tizennyolc éves csecsen származású férfi, aki semmilyen ismert módon nem állt kapcsolatban az iskolával, ahol a tanár oktatott,

Hétfőn Gérald Darmani igazságügyi miniszter közölte, hogy a biztonsági szolgálatok azt az üzenetet közvetítik, hogy nincs menekvés a köztársaság ellenségei számára, s várhatóan a hét további részében is folytatják majd a munkát. 

Megjegyezte azt is, hogy nem minden olyan személynek van feltétlenül köze Samuel Paty halálához, akiket a művelettel célba vesznek. 

A rendőrök eközben mintegy nyolcvan embert hallgatnak ki, akik a gyanú szerint a gyilkos mellett kiálló üzeneteket osztottak meg. 

A kormány közlése szerint a nyomozás alatt álló muzulmán szervezetek tudomásuk szerint gyűlöletet terjesztettek, így arra számíthatnak, hogy további működésüket megtiltják. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019