hirdetés
Külföld

Hárman meghaltak és több mint százhetvenen megsérültek, miután darabokra tört egy repülőgép

Egy utasszállító repülőgép Isztambulban túlfutott a landolás során a leszállópályán, majd három darabra tört, aminek következtében három ember életét vesztette, valamint több mint 170 ember megsérült.
Pegasus Airlines
A Pegasus Airlines egy gépe (By Alf van Beem - Own work, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=34757806)
hirdetés

A Pegasus Airlines járatán 171 utas, valamint a hatfős személyzet tartózkodott a szerdán este a Sabiha Gocken Repülőtéren történt baleset idejében. A Boeing 737-es típusú repülőgép erős szélben és esőben végezte a landolást, mielőtt a tragédia megtörtént volna – számol be róla a BBC.

A repülőteret az incidens után lezárták, és a járatokat más repülőtérre irányították, mára azonban már feloldották a lezárást.

hirdetés

A repülőgépen tartózkodó személyek zöme török állampolgár volt, azonban helyi lapok szerint tizenkét másik ország összesen huszonkét állampolgára is a gépen ült. A repülőn úgy tudni, néhány gyermek is volt. 

Ali Yerlikaya isztambuli kormányzó az esettel kapcsolatosan úgy fogalmazott:

„Sajnos a Pegasus Airlines repülőgépe nem tudott a leszállópályán maradni a rossz időjárási körülmények miatt, így mintegy 50-60 métert csúszott”. 

A kormányzó szerint a repülőgép a leszállópálya végétől 30-40 méter távolságban állt meg. 

A repülőgép-baleset ügyében az ügyészség vizsgálatot indított. 

Az esetről készült képeken látható, hogy a repülőgép lényegében szó szerint három részre szakadt, és az utasok egy része a törésnél tátongó hasadékhoz mászva próbált kiugrálni. Több mentő egység is érkezett, akik segítettek a gépen rekedt személyeknek. 

Más felvételeken úgy látható, hogy tűz is kialakult a gép belsejében, amelyet tűzoltók oltottak el. 

A két pilótát – egy török és egy dél-koreai állampolgárt – egyelőre nem tudták kihallgatni, értesülések szerint legalább egyikük megsérült a balesetben. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019