hirdetés
Külföld

Hazudott egy pizzéria dolgozója, egy teljes ausztrál államban korlátozásokat vezettek be

Dél-Ausztrália (South Australia) szövetségi államban korlátozásokat vezettek be, miután egy koronavírussal fertőződött férfi valótlanságot állított azzal kapcsolatosan, hogy milyen kapcsolatok fűzik őt egy pizzériához.

Hazudott egy pizzéria dolgozója, egy teljes ausztrál államban korlátozásokat vezettek be
hirdetés

Szerdán szigorú hatnapos korlátozások vették kezdetüket Dél-Ausztráliában, miután az államban összesen harminchat koronavírus-fertőződést azonosítottak, ide értve az első helyileg megjelenő, áprilisi esetet is – írja a BBC.

A hírportál szerint azonban nem is lett volna szükség a korlátozások bevezetésére, amennyiben egy koronavírusos férfi elárulta volna, hogy több alkalommal is dolgozni ment egy helyi pizzaboltba. Ehelyett azonban az illető azt állította, hogy csak vásárlóként járt ott.

Steven Marshall, a szövetségi állam vezetője elmondta, hogy igen felháborodott az eset miatt, egyúttal megjegyezte, még áttekintik azt, hogy milyen következményei lehetnek a férfi tettének. Rendőrségi lépésre azonban biztosan nem szánják el magukat, ugyanis a férfi büntetőjogi szempontból nem vonható felelősségre tettéért a szövetségi állam rendőrfőnöke szerint.

A problémát egyébként az jelenti, hogy a hatóságok nem tudták azonosítani a férfi „hazugsága” miatt azt, hogy kikkel érintkezett, miközben dolgozott.

Mindennek ellenére a vártnál korábban, szombaton véget érhetnek a korlátozások, köszönhetően annak, hogy péntekre a vártnál kevesebb, csupán három új esetet azonosítottak.

A szigorú reakció egyik oka az lehet, hogy a szomszédos Victoria államban a járvány második hullámát sikerült megfékezni a korlátozásokkal. Itt mintegy nyolcszáz halálos áldozata volt a koronavírus-járványnak.

Összességében Ausztráliában 28 000 koronavírus-fertőződést és közel 900 halálesetet regisztráltak.


hirdetés

További híreink
hirdetés