Külföld

Heten belefulladtak a Földközi-tengerbe

Legkevesebb hét ember belefulladt Franciaországnál a Földközi-tengerbe, amely a viharos időjárás miatt volt különösen veszélyes.

Heten belefulladtak a Földközi-tengerbe
hirdetés

A hét személyt akkor sodorták el a hullámok, amikor a viharoktól és erős széltől háborgó tengerben úsztak különböző strandszakaszokon – számolt be róla a BBC.

Öt, a hatvanas-hetvenes éveikben járó személy Hérault öt különböző strandjánál hunyt el, míg két másik férfi – egyikük 58, másikuk 71 éves volt – két, Bouches-du-Rhône-ban található tengerpartnál fulladt a vízbe.

A helyi hatóságok elmondták, hogy többen is bajba kerültek, azonban a fuldoklók közül többeket sikerült kimenekíteni a vízből.

Vias polgármestere, Jordan Dartier azt mondta, hogy nem is érti, hogy miért merészkedtek az emberek a felkorbácsolt tengerbe. Megjegyezte azt is, hogy az egyik férfi azután halt meg, hogy lezuhant a sziklákról.

hirdetés

A helyi katasztrófavédelem az embereket figyelmeztette arra, hogy lehetőleg kerüljék a fürdőzést és más vízi tevékenységeket, mivel azok veszélyesek lehetnek.

Sokan azért kerülhettek bajba, mert nem voltak tisztában a vízalatti áramlások veszélyeivel, és amikor a meleg vízbe merészkedtek, még kellemes kikapcsolódásnak tűnt a fürdőzés, ám amikor hirtelen a nyílt vízre sodorták őket a hullámok, hamar kimerültek, és már meg is volt a baj.

Késő délutánra a rendőrök evakuálták a tengerpartokat. A meteorológiai szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki a viharok és az áradás miatt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / cocoparisienne)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés