hirdetés
Külföld

Huszonhat embert ölt meg egy lövöldöző Thaiföldön

hirdetés
Huszonhat embert megölt Thaiföldön egy katona, akit aztán a biztonsági szolgálatok tagjai lelőttek – számol be róla a BBC a thai rendőrség közlése alapján.
Biztonsági személyzet
A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Julio Cesar Velasquez)
hirdetés

Az elkövető katona a szombati napon megölte a felette álló tisztet, majd ellopott több fegyvert is a katonai bázisról, és az utcára indulva folytatta a támadást – számol be róla a BBC.

A katona egy bevásárlóközpontban kezdett lövöldözni, az erről készült felvételét pedig egy közösségi oldalon meg is osztotta. Az éjszaka során a biztonsági szolgálatok körülvették őt az épületben, majd lelőtték őt. 

hirdetés

A thaiföldi miniszterelnök vasárnap közölte, hogy az előzőleg véltnél több ember, vagyis húsz helyett huszonhatan vesztették életüket a támadás következtében. Emellett ötvenhét ember sérült meg. 

A miniszterelnök meglátogatta a kórházat, ahol a sérülteket ápolják, s azt mondta, az ehhez hasonló esetek lényegében példátlannak számítanak az országban, s azt szeretné, ha ez lenne az utolsó eset, hogy efféle krízis történik. 

A támadó motivációja a feltételezés szerint az lehetett, hogy a katonát feldühítette egy általa méltatlannak vélt földügylet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019