hirdetés
Külföld

Huszonnégy órán át keresték, végül megtalálták az ausztráliai áradások során eltűnt kislányt

Egy hároméves kislány a család kistestű kutyájával együtt eltűnt a nyugat-ausztráliai áradások során, és egy teljes napig nem találták őt. Végül azonban szerencsére megtalálták a kislányt és a kutyát is.
Áradás
A kislány mellett végig ott őrködött a család jack russell terrierje (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)
hirdetés

A kislány szerdán tűnt el, miután elkószált otthonából, s vele tartott a család jack russell terrierje is. Az eb és a gyermek ugyanakkor egyszerre csak szorult helyzetben találta magát, hiszen a megáradt patakok keresztül szelték a hazafelé vezető útjukat, így aztán nem volt más választásuk, mint ott maradni, ahol voltak – derül ki a BBC cikkéből. 

A kislány életéért egyre inkább aggódtak, ahogyan teltek az órák az eltűnését követően, s végül helikopterekkel is keresni kezdték őt remélve, hogy életben találnak rá. 

hirdetés

Végül a csütörtöki napon otthonától mintegy 3,5 kilométerre meg is találták őt épen a helikopterek egyikéről. 

Amikor a kereső csapatok a kislányt megtalálták, az egész teste csupa sár volt, ezt leszámítva azonban nem esett baja. A rendőrség szerint a terrier végig hűségesen kísérte kis gazdáját, és úgy festett, mintha megtalálása idejében is védené őt. 

A helyi rendőrség a közösségi oldalán azt írta:

„Szerencsére Matilda és a kutyája visszatért a családjához”.

Kim Massam pilbarai rendőrparancsnok elismeréssel szólt a keresésben részt vett összes segítőről és munkatársáról, valamint a család kutyájáról is, amely „végig a kislány mellett maradt”. 

Ausztrália egyes nyugati területein egy ciklon hatására 200-400 milliméter eső is lezúdult, ami áradásokhoz vezetett. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019