hirdetés
Külföld

India kijárási tilalmat vezet be a koronavírus terjedésének lassítása érdekében

hirdetés
India mind az 1,3 milliárd lakosát "házi karanténba küldi" annak érdekében, hogy ezzel lassítsák az új koronavírus terjedését – írja a BBC Narendra Modi indiai miniszterelnök kijelentésére hivatkozva.
Arcmaszk
Huszonegy napig tart a kijárási tilalom (Forrás: pixabay.com / irtlach0)
hirdetés

A korlátozás helyi idő szerint éjféltől lép életbe, és huszonegy napon át tart majd a BBC cikke szerint. Modi televíziós bejelentése szerint ez alatt az idő alatt teljes tilalmat vezetnek be arra vonatkozóan, hogy az emberek elhagyják otthonaikat. 

Az intézkedésre azért volt szükség, mert az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a fertőződések száma: 519 esetet fedeztek fel eddig, és tíz fertőzött személy vesztette életét. 

hirdetés

Modi a bejelentésében nyomatékosította:

„Ahhoz, hogy megmentsük Indiát, hogy megmentsük minden állampolgárát, Önt, az Ön családját… minden utcát, minden lakónegyedet le kell zárni”.

Megjegyezte, hogy a kijárási tilalomnak meg kell majd fizetni a gazdasági árát, azonban ez (a helyzet) mindannyiuk felelőssége. Érvelése szerint a koronavírus „láncolatának” megállítására nagyon is szükséges a huszonegy napos kijárási tilalom Indiában, és megjegyezte azt is, hogy a helyzet komoly, s még a fejlett országoknak is vannak problémái a kezelésében.

Az egyelőre nem derült ki, hogy mely esetek jelentenek majd kivételt a lakhelyelhagyás tilalma alól.

Modi szerint a társas távolságtartás az egyetlen mód a vírus terjedésének megállítására. Egyúttal bejelentést tett arról, hogy mintegy 2 milliárd dollárt tesznek elérhetővé az ország egészségügyi infrastrukturálisának fejlesztésére.

Az embereket arra kérte, ne terjesszenek pletykákat, és kövessék az utasításokat. 

Előzőleg India már tilalmat vezetett be a más országokból történő utazásokra, és több belföldi repülőjáratot is korlátozott, ahogyan a vasúti közlekedés működése is mérséklődött. 

Világszerte már közel 400 ezer embernél mutatták ki a koronavírust, a halálos áldozatok száma pedig 17 ezer körül van. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019