hirdetés
Külföld

Japánban minden iskolában tanítási szünetet rendeltek el a koronavírus miatt

hirdetés
Japánban minden iskolától azt kérik, hogy hétfőtől kezdve zárják be ideiglenesen kapuikat a koronavírus megfékezésének érdekében – írja a BBC Abe Sinzó japán miniszterelnök közlése alapján.
Japán iskola
Az iskolák nem nyitnak ki a tavaszi szünetig (Forrás: pixabay.com / David Mark)
hirdetés

Az iskolákat egészen az iskolai év végezetéig, vagyis március végéig zárva tartják. Az intézkedés a becslések szerint mintegy 13 millió diákot érint – írja a BBC

Az iskolák bezárására várhatóan a hétfői nappal kezdődően kell számítani, és noha március végéig várható az elrendelt tanítási szünet, április elején szoktak tavaszi szünetet tartani az iskolák, így a diákok tovább otthon maradhatnak, ha e két időpont egybefolyik. 

hirdetés

Abe Sinzó szerint március első hetei „kritikus időszakot” jelentenek a vírus terjedésének megakadályozásában, s a kormány a gyermekek egészségére és biztonságára elsődleges szempontként fordít figyelmet.

Előzőleg Kínában sem nyitották meg újra az iskolákat a tavaszi ünnepek miatt megszokott szünetet követően, hanem a mintegy 200 millió diákot arra kérték, hogy otthonról kövessék az online tananyagot, s úgy haladjanak előre a tanulással. Hongkongban ugyancsak zárva tartanak az iskolák egészen áprilisig. 

Több szülő Japánban ugyanakkor tanácstalan azt illetően, hogy mit tegyenek a gyermekeikkel az idő alatt, amíg az iskolák zárva tartanak – hiszen nekik ugyanúgy dolgozniuk kell majd. Erre reagálva tisztviselők elmondták, hogy tartanak majd nyitva olyan napközik, ahol a gyermekekre vigyáznak, amíg a szülők dolgoznak. 

Japánban egyébként már több mint kétszáz ember fertőződött meg koronavírussal, ráadásul egy negyvenes éveiben járó nő esetében a gyógyulást követően újabb fertőződést figyeltek meg, amelyet ugyancsak a Covid-19 okozott. 

A hatóságok Kínában és Japánban egyaránt nyomon követik a kórházból már kiengedett, gyógyult betegeket is.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019