hirdetés
Külföld

Késelés történt Birminghamben

hirdetés
Több embert is megkéseltek Birmingham városának központjában, s mostanra a helyi rendőrség már jelentős incidensként kezeli az esetet.
Rendőrség
Verekedések, késelések történtek Birminghamben (Forrás: pixabay.com / Pexels)
hirdetés

A rendőrség közölte, hogy helyi idő szerint hajnali 0 óra 30 perckor hívták ki őket vasárnap, s több késelésről is bejelentés érkezett egy kisebb területen belülről nem sokkal ezt követően. A hatóságok szerint több ember is megsérült – derül ki a BBC cikkéből. 

Mostanra már jelentős incidensként kezelik a történteket, amely az olyan esetekre vonatkozik, amikor komoly sérülés vagy a nyilvánosságot érintő biztonsági kockázat lehetősége áll fenn. Ilyen esetekben speciális eljárásmód van érvényben, és a sürgősségi szolgálatok együttesen dolgoznak. 

hirdetés

A BBC hírportálja szerint egy szemtanú, aki a környéken dolgozott, azt mondta, hogy az éjszakai klubok szombat éjjel forgalmasabbak voltak mint bármikor a kijárási korlátozások kezdete óta. A nő, aki egy bár promótereként dolgozik említette, hogy a műszakját hajnali fél egykor fejezte be, s kollégáival ivott, amikor egy nagy robajra, illetve mozgolódásra lett figyelmes. 

Ekkor vette észre, hogy több ember is verekedni kezdett, mire a környékbeli bárokból és szórakozóhelyekről is előszállingóztak a kíváncsiskodók, akik között rendkívül sokféle korú, nemű ember is volt. 

A szemtanú megjegyezte, mivel hasonló vendéglátóhelyeken dolgozik már évek óta, látott egypár verekedést, de ez esetben valamit nagyon furcsának talált – például az emberek metakommunikációja is igen eltérő volt attól, amit hasonló esetekben korábban látott. 

A rendőrség közlése szerint több sérült ember is van, azonban egyelőre nem tudják megmondani, hányan sérültek komolyabban.

Egyelőre nem tudják, mi okozta az incidenst, azonban az embereknek azt tanácsolták, legyenek nyugodtak, de éberek, s lehetőleg maradjanak távol a környéktől.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019