hirdetés
Külföld

Két ember meghalt egy erős vihar miatt Görögországban

hirdetés
Hurrikánszerű vihar sújtotta Görögországot, amelynek következtében két ember meghalt és többen eltűntek.
Ciklon
Két áldozata is van az ítéletidőnek Görögországban (Forrás: pixabay.com / WikiImages)
hirdetés

Több száz ember rekedt elárasztott épületekben, miután az Ianos nevű ciklon Athéntól északra hatalmas pusztítást vitt végbe – írja a BBC hírportálja.

Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök három vezető tisztviselőt küldött a vihar által leginkább érintett régióba. Jelenleg a ciklonnal sújtott területen nem közlekednek az ország északi és déli részét összekötő vonatjáratok sem. 

hirdetés

Az Ianos ciklon az éjszaka során kelet felé haladva elérte az Athén északi részénél lévő Kardíca települését, ahol akár 120 km/órás széllökések is voltak, melyek fákat csavartak ki, földcsuszamlásokat idéztek elő, valamint áramoszlopokat döntöttek le. A városban sok helyen megáradt a víz, és egy híd össze is omlott. 

Egy áldozat holttestét saját farmja közelében találták meg, egy nőre pedig máshol, saját elárasztott otthonában leltek rá holtan. A tűzoltók szerint egy egy nőt autójával sodort el a víz, ám őt még nem találták meg. 

Szombaton a ciklon Athén tágabb környezeténél haladt, azonban ott nagyobb káresetek a jelenlegi beszámolók szerint nem történtek. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019