hirdetés
Külföld

Kínában az általános iskolások körében terjedő vírus okozhatott újabb gócot

Kínában ismét megemelkedett az újonnan azonosított koronavírusos esetek száma, aminek egy Fucsien tartományban lévő általános iskolához lehet köze.

Kínában az általános iskolások körében terjedő vírus okozhatott újabb gócot
hirdetés

Az elsődleges jelentések szerint a járványgóc az egyik gyermek édesapjától kiindulva kezdhetett terjedni, akinek a vírustesztje múlt héten lett pozitív – írja a BBC.

A tartományban minden tanár és diák tesztelését elrendelték egy héten belül, mivel négy nap alatt több mint százan fertőződtek meg igazoltan koronavírussal.

Aggályokat vetett fel az is, hogy a vuhani óta a legnagyobb kínai járványgócot éppen csak egy hónapja sikerült megfékezniük Nanking városában. A Fucsien tartománybeli újabb góc különösen Putian városban vezetett sok új fertőződéshez, s az elsőként felfedezett esetek egy általános iskolához voltak köthetőek.

A góc kialakulása közvetlenül az egyik gyermek apjához lehet köthető, akinek vírustesztje szeptember 10-én igazolta a fertőződést. Előzőleg a férfi augusztus negyedikén tért vissza Szingapúrból.

A huszonegy napos karantén folyamán minden tesztet elvégeztek rajta, aki kötelező volt, de azok eredménye még negatív lett minden esetben, így azt sem tudni, hogy külföldön fertőződött-e meg, vagy csak már Kínában.

(A borítókép forrása: pixabay.com / leo2014)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés