hirdetés
Külföld

Legalább tizenöten meghaltak Japánban a heves esőzések következtében

hirdetés
Legkevesebb tizenöt ember halt meg és kilenc személyt még eltűntként keresnek a Japán déli részén, Kjúsú szigetén a heves esőzések miatt kialakult áradások és földcsuszamlások után.
Áradás
A legtöbb áldozatot egy idősotthonban találták (Forrás: pixabay.com / Dean Moriarty)
hirdetés

Tizennégy áldozatot egyazon idősotthonban találtak meg, egy másik személy holttestére pedig egy földcsuszamlás helyszínén bukkantak. Egyelőre a haláleseteket hivatalosan nem erősítették meg – számol be róla a BBC.

A hatóságok több mint 200 ezer embert szólítottak fel az evakuálásra, és tízezer katonát küldtek a helyszínre annak érdekében, hogy a mentésen dolgozó szakemberekkel együttműködjenek. 

hirdetés

Sajnos a helyzetet tovább nehezíti, hogy várhatóan egészen helyi idő szerint vasárnapig lesznek még esőzések. Abe Sinzó japán miniszterelnök az embereket arra kérte, hogy legyenek „maximálisan résen”.

Kumamoto prefektúra kormányzója újságíróknak azt mondta, hogy szív- és légzőrendszeri megállás állapotában találtak rá azokra az idős emberekre, akik az otthonban hunytak el. Ezt a kifejezést egyébként Japánban az orvosok a halál beálltának megállapításakor alkalmazzák. 

Az érintett helyszíneken készült videókon látszik, hogy a medréből kilépő Kuma folyó sok autót és házat elárasztott.

A japán meteorológiai szolgálat közlése szerint a régióban azelőtt még soha nem tapasztaltak ilyen esőzést. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019