hirdetés
Külföld

Lezuhant egy repülőgép Indiában, legalább tizennyolcan meghaltak

hirdetés
Az Air India Express egy repülőgépe 190 emberrel a fedélzetén lezuhant egy repülőtéren Kerala állam területén. A tisztviselők közlése szerint legalább tizennyolcan életüket vesztették a balesetben.
Repülőgép
Több mint 150 sérültje és legalább 18 áldozata van a balesetnek (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

A Boeing 737-es típusú repülőgép Dubajból indult el, azonban amikor az indiai Kozsíkóde repülőterén megkísérelte a leszállást, az esős időben tovább csúszott a kifutópályán, majd kettétört a gép – írja a BBC légiközlekedési tisztviselők közlésére hivatkozva. 

A járaton olyan indiai állampolgárok utaztak, akik a koronavírus miatt nem tudtak korábban visszatérni hazájukba. Narendra Modi indiai miniszterelnök a balesettel kapcsolatosan fájdalmát fejezte ki. 

hirdetés

A helyszínen végzett mentési műveletek már véget értek, a túlélőket pedig egy helyi kórházba szállították. A túlélő utasok többsége is megsérült, közülük ráadásul 156-an súlyosan. Az Air India Express légitársaság közleménye szerint a két pilóta életét vesztette.

A repülőgép 184 utasa közül négyen gyermekek voltak. A baleset idejében hatfős személyzet dolgozott a gépen. 

Annyit már tudni, hogy a helyi idő szerint pénteken 19 óra 40 perckor bekövetkezett baleset előtt egy sikertelen leszállási kísérlet után próbált ismét landolni a gép. Először a monszun esőzés miatt nem tudtak leszállni, s az illetékes hatóságok úgy vélik, hogy második alkalommal is az időjárás hatására következhetett be a tragédia. 

A balesettel kapcsolatosan vizsgálatot indítanak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019