hirdetés
Külföld

Lezuhant egy repülőgép a pakisztáni Karacsiban

hirdetés
Lezuhant Karacsiban a Pakisztáni Nemzetközi Légitársaság egy gépe, mely Lahorból tartott a város irányába – derül ki a légiközlekedési tisztviselők közléséből.
Repülőgép
Lezuhant egy repülő Pakisztánban (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)
hirdetés

A PK8303-as járaton megközelítőleg 91 utas, valamint a személyzet nyolc tagja tartózkodott. A repülőgép Lahorból tartott a Jinnah Nemzetközi Repülőtérre, amely Pakisztán egyik legforgalmasabb repülőtere – derül ki a BBC cikkéből. 

A helyszínen készült fényképeken látható, hogy hatalmas rombolást vitt véghez a lezuhant repülőgép egy lakott területen. A balesethez kivonultak a sürgősségi szolgálatok, és noha egyelőre hivatalos adatok nem érkeztek az áldozatok számát illetően, attól lehet tartani, hogy sokan haltak meg. 

hirdetés

Az Airbus A320-as típusú repülőgép éppen leszállni készült, amikor lezuhant egy Model Colony nevű városrészben, amely nagyjából 3,2 kilométerre található a gép úti célját jelentő repülőtértől. 

A Pakisztáni Nemzetközi Légitársaság egy szóvivője elmondta, hogy a gép elvesztette a kapcsolatot a légiirányítással valamivel helyi idő szerint 14 óra 30 percet követően, mielőtt lezuhant volna.

A pakisztáni hadsereg közölte, hogy a helyszínre vonultak embereik, s ott segédkeznek a mentési munkálatokban. 

A televízió által bemutatott felvételeken látható, amint a mentő csapatok átkutatják a roncsokat, de kivehető az is, hogy több ház is megrongálódott az incidens következtében. 

Az érintett tartomány vezető minisztere rendkívüli állapotot hirdetett ki karacsi minden kórházában. 

Egyelőre a baleset oka nem ismert, azonban a légitársaság ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a pilóta „technikai nehézségekről” számolt be a légiirányításnak azt megelőzően, hogy a gép lezuhant.

Imran Khan pakisztáni miniszterelnököt az elmondása szerint megrázta és elszomorította a baleset, egyúttal pedig azonnali vizsgálatot ígért.

A baleset pusztán néhány nappal azt követően történt, hogy a koronavírus miatt bevezetett korlátozások enyhítésével engedélyezték az országban az utasszállító tevékenységet. 

Ez az időszak egyébként a légi közlekedést illetően is forgalmasnak tekinthető, hiszen számos pakisztáni lakos indul útnak szülőfalujába, szülővárosára a ramadán idejére. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019