hirdetés
Külföld

Majdnem egy teljes napon át volt a hó fogságában egy kislány, de életben maradt

Egy tizenkét éves lányra még életben találtak rá, miután előzőleg tizennyolc órát töltött a hó fogságában. A gyermek kasmíri otthonát egy lavina temette be, így hiába kiáltozott segítségért a hóval ellepett szobájából, azt jó ideig nem hallotta senki.
Lavina
A lavina egyik pillanatról a másikra temette be a lány otthonát (Forrás: pixabay.com / skeeze)
hirdetés

A Samina Bibi nevű lány azt mondta, hogy sikított és kiabált azt remélve, hogy valaki segíteni fog neki, ő ugyanis tehetetlenül feküdt a szobájában, amelyet egészen elborított a hó – írja a BBC. A lány elkeseredésében már biztosra vette, hogy meg fog halni.

Az elmúlt napokban a Neelam-völgyben több lavina is volt, amelyek következtében legkevesebb hetvennégy ember vesztette életét. A himalájai régióban ugyan nem ritkák a természeti katasztrófák, azonban a mostani időszakban a szokottnál jelentősen több áldozatot követeltek ezek az esetek. 

hirdetés

Kasmírnak az India és Afganisztán által ellenőrzött területei egyaránt nagyobb természeti csapásokat éltek át, ugyanakkor az afgán felügyeletű Neelam-völgyben voltak talán a legsúlyosabbak a katasztrófák, s itt a mentő csoportok továbbra is keresik az eltűnt személyeket. 

A tizenkét éves kislányt egy kis faluból mentették ki, és egy nagyobb település kórházába vitték. Ő ugyan jól van, de több családtagja is meghalt a lavinában. Az édesanya azt mondta, hogy a család a háromemeletes ház egyik szintjén a tűz körül gyűlt össze, amikor váratlanul betemette az épületet a lavina. 

A nő elmondta, hogy nem hallottak semmiféle zajt, egy pillanat alatt volt ott a lavina. 

A lánynak egyébként a lába tört el, és a szájából is vér szivárgott, és a tizennyolc óra alatt saját beszámolója szerint aludni sem tudott. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019