hirdetés
Külföld

Már 100 ezer koronavírusos beteg gyógyult meg a világon

hirdetés
Elérte a százezret a gyógyultnak tekinthető koronavírusos betegek száma világszerte a hétfői napra, miközben összesen 349 ezer beteget diagnosztizáltak összesen a világon.
Arcmaszk
Százezren már elhagyhatták a kórházat világszerte (Forrás: pixabay.com / Ирина Ирина)
hirdetés

A Worldometers adataiból az derül ki, hogy hétfőn meggyógyult a százezredik koronavírus-fertőzött is, vagyis eddig ennyi beteg távozhatott a kórházból a mostanáig diagnosztizált mintegy 349 fertőzött közül – adja hírül az InfoStart.hu

Sajnos 15 ezer fertőzött személy elhunyt, a további fertőzöttek pedig jelenleg még „aktív betegnek” tekinthetőek. Világszerte megközelítőleg 11 ezer koronavírusos személy van súlyos vagy kritikus állapotban. 

hirdetés

Kínában a 81 ezer körüli megfertőződés mellett a gyógyultak száma 72 703 fő a jelenlegi adatok szerint, miközben Iránban már több mint 8 ezren térhettek haza a kórházból. 

Olaszországban ellenben egyelőre rosszabb a helyzet, hiszen az 59 ezer fertőzöttből idáig 7 ezren gyógyultak meg, miközben több mint ötezer a halálozások száma.

A fentieken túl Spanyolországban 3355, Dél-Koreában 3166, Franciaországban pedig 2200 gyógyult fertőzöttet dokumentáltak, ellenben sajnálatos módon Spanyolországban eléggé sok – nagyjából az Olaszországban jellemzőhöz hasonló mértékű – a válságos állapotban lévő betegek száma is – derül ki a portál cikkéből. 

Magyarországon eddig 167 koronavírusos beteget diagnosztizáltak, akik tizede már gyógyultnak tekinthető. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019