hirdetés
Külföld

Már a harmadik pumát fogták el a chilei főváros lakott területén a kijárási korlátozások kezdete óta

hirdetés
Santiagóban, Chile fővárosában egy újabb pumát fedeztek fel a lakott területeken, amint az állat az utcákat járta. A nagymacskát tisztviselők elfogták, majd egy állatkertbe szállították, ahol egészségi állapotát felmérték. Később a ragadozót szabadon engedték természetes élőhelyén.
Puma
Már három pumát is láttak Santiagóban (Forrás: pixabay.com / Jake Heckey)
hirdetés

Korábban már két másik pumát is láttak a hat milliós lakosú városban, mióta ott a koronavírus terjedése miatt korlátozták az emberek kijárását – számolt be róla a BBC

hirdetés

„Kevesebb zajt érzékelnek, valamint új helyek után is néznek, ahol élelmet találhatnának, és néhány egyed eltéved, így a városokban bukkan fel”

– fogalmazott Horacio Bórquez, a chilei mezőgazdasági és állattenyésztési szolgálat igazgatója a városban kószáló pumákról szólva.

Szakértők szerint a Santiago környékén tapasztalható súlyos aszályok miatt a pumák messzebb kószálnak el az élelem keresése során, mint általában tennék. 

Az újabban elfogott pumát egy apartman-komplexumban sikerült elcsípniük a hatóságoknak, egyelőre azonban még nem közöltek bővebbet a nagymacska állapotáról. A múlt héten a fővárostól északra elfogott állat 22 kilogrammot nyomott, több sérülése volt, és ki is volt száradva. Ellenben a legelőször fogságba kerített ragadozó kiváló egészségi állapotban volt. 

A pumák általában nem sodródnak az emberek által sűrűbben lakott területekre, azonban most értelem szerűen kevesebben vannak az utcákon, ami miatt oda tévedhetnek a nagymacskák.

Más városokban is előfordult, hogy állatok lepték meg a városok lakóit, így például Velence vizeibe delfinek úsztak fel videók szerint, míg Észak-Walesben egy város utcáin több hegyi kecske is megjelent. Nem messze pedig pávák jelenléte keltett feltűnést. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019