hirdetés
Külföld

Meghalt egy pap, aki fiatalabb betegnek adta át a lélegeztetőgépet

hirdetés
Meghalt egy pap, aki előzőleg a neki felajánlott lélegeztetőgépről lemondott egy fiatal, általa nem ismert beteg javára.
Koronavírus
A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / leo2014)
hirdetés

A hetvenkét éves Giuseppe Berardelli a Bergamo megyei Lovere település kórházában. Olaszországnak ezt a területét érintette az egyik legsúlyosabban a koronavírus járvány – derül ki a BBC cikkéből. 

Olaszországban már legkevesebb ötven pap vesztette életét a koronavírus következtében. 

hirdetés

Olaszországban jelenleg már valamivel több, mint hatezer haláleset történt, miközben az országban meghosszabbították a karanténintézkedéseket annak érdekében, hogy megakadályozzák a fertőzések tovább terjedését Lombardiából. A koronavírus világszerte is gyorsan terjed, s már mintegy 160 országot ért el, valamint mintegy 16 ezer halálesetet okozhatott. A fertőződések száma is 400 ezer körüli.

A nemrég elhunyt Giuseppe Berardelli Casnigo településen volt pap, s múlt héten halt meg a loverei kórházban. A kórház tájékoztatása szerint a pap nem kérte a lélegeztetőgépet, melyet a hívei vittek neki, hanem inkább felajánlotta azt egy fiatalabb beteg részére. 

Beszámolók szerint az emberek az ablakokból búcsúztak el az elhunyt paptól, miközben a koporsóját vitték. Temetési szertartása ugyanakkor nem került sor. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019