hirdetés
Külföld

Novemberre vakcinát ígérnek az Egyesült Államokban

hirdetés
Az Egyesült Államokban azt tervezik, hogy még a novemberi választások előtt több csoport számára is elérhetővé tesznek oltóanyagot – egyesek azonban szkeptikusan fogadták az erről szóló bejelentéseket.
Oltás
Első körben az idősek és a veszélyeztetett csoportokba tartozók kaphatják meg az oltást (Forrás: pixabay.com / Willfried Wende)
hirdetés

Az amerikai járványügyi központ (CDC) az egészségügyi tisztviselőknek azt mondta, hogy mind az ötven államban terjesztésre készen állnak majd a vakcinák november elsejére – derül ki a BBC hírportáljának tájékoztatásából. 

Augusztus huszonhetedikén a tisztviselőknek három dokumentumot küldtek ki, amelyekben két, egyelőre meg nem nevezett vakcina-lehetőség terjesztésének lehetőségeit részletezik a New York Times beszámolója szerint.

hirdetés

Az oltóanyagokról szóló útmutatásban megjegyzik, hogy elsődlegesen az egészségügyben dolgozóknak, a 65 év felettieknek, illetve a más okokból a leginkább veszélyeztetettek közé tartozó személyeknek adnák be az oltást. 

Jelenleg egyébként már több lehetséges vakcina klinikai tesztelése is zajlik, és akadnak, amelyek már a tesztelés utolsó fázisába léptek. 

Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértőjének utalásai alapján az derül ki, hogy egy vakcina akár már a tesztek befejezése előtt is elérhetővé válhat, amennyiben túlnyomóan pozitív eredményeket érnek el vele.

Egyes tudósok azonban tartanak tőle, hogy a járványügyi hivatal bejelentése mögött politikai okok is meghúzódnak. 

Saskia Popescu, egy arizonai járványügyi specialista a New York Times-nak például azt mondta, hogy akár biztonsági kockázatokat is magában rejthet a döntés, amely mögött ő maga a választások előtti politikai törekvéseket „nehezen tudja nem felfedezni”.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019