hirdetés
Külföld

Öt gyalogost gázolt halálra egy autó Németországban

hirdetés
Gyalogos övezetbe hajtott egy autó Németország nyugati részén, Trier városában, s eközben öt ember – köztük egy kilenchetes kislány – halálát okozta a rendőrségi közlés szerint.
Öt gyalogost gázolt halálra egy autó Németországban
hirdetés

Az autó ötvenegy éves helyi vezetőjét őrizetbe vették, s az ügyész azt mondta, hogy a gyanú szerint a férfi az esetet megelőzően jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott – írja a BBC.

A hatóságok jelenleg nem feltételezik, hogy politikai vagy vallási indítéka lett volna az elkövetőnek.

hirdetés

Trier város polgármestere azt mondta, hogy „szörnyűnek” tartja a történteket.

Szemtanúk szerint az emberek rémülten kiáltoztak, miközben egy nagy sebességgel érkező autó a gyalogosok közé hajtott, s egyes embereket a magasba taszított.

Az incidens helyi idő szerint kedden 13 óra 45 perc körül történt, s a gyanúsított egy kilométeren át hajtott az emberek között, mindeközben bárkit, aki elébe került, elütve. Ez egészen addig folyt így, amíg egy rendőrautó meg nem állította a sofőrt ámokfutásában.

Az áldozatok közt volt egy 25, egy 52 és egy 72 éves nő, valamint egy negyvenöt éves férfit és kisgyermekét is halálos sérülés érte. A baba édesanyja és egyéves bátyja túlélte ugyan az esetet, de őket is kórházba vitték.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés