hirdetés
Külföld

Robbanás történt Fukusimában egy étteremben

hirdetés
Egy ember meghalt és legalább tizennyolcan megsérültek egy étteremben bekövetkezett robbanásban a japán Fukusima tartományban, Kórijama településen, amely detonációt feltehetőleg gázszivárgás okozott – írja a Japan Times a helyi tűzoltóság és rendőrség közlése alapján.
Tűz
Gázszivárgás okozhatta a robbanást (Forrás: pixabay.com / Rudy and Peter Skitterians)
hirdetés

A robbanás egy olyan étteremben történt, ahol úgynevezett „hot pot” ételeket kínáltak – ezek esetében egy melegen tartott közös edényből étkeznek az asztalnál ülők. Az incidens helyi idő szerint 9 óra körül történt egy olyan környéken, ahol több étterem, illetve lakóházak is vannak – számol be róla a Japan Times

A rendőrség közlése alapján a lap azt írta, hogy két, negyvenes éveikben járó nő súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett. Az épületben a tűzoltók hat propán-gáztartályt találtak, amelyek közül háromból szivárgott a gáz.

hirdetés

Az eset idejében egyébként az étterem – a koronavírus-helyzet miatt – zárva tartott, és felújítási munkálatokat végeztek benne. A terv ugyanakkor az volt, hogy holnap, vagyis e hét pénteken ismét megnyitják a vendégek előtt az éttermet. A robbanás következtében egy közeli bank két alkalmazottja és két ügyfele is megsérült, valamint több ablak is kitört. A pénzintézetet evakuálták, s egyelőre nem térhetnek oda vissza az ügyfelek. 

Az épület, ahol az étterem volt, szinte teljesen megsemmisült, csupán a szerkezet néhány eleme maradt meg eredeti helyén a detonációt követően. A környező épületben bekövetkezett kiterjedt károk miatt a helyi önkormányzat evakuációs pontot jelölt ki a helybéli lakosoknak, akik nem tudnak visszatérni jelenleg az otthonaikba. 

Több szemtanú egyébként arról számolt be, hogy rendkívül nagy erejű volt a robbanás: ablakok törtek ki, és épületek remegtek meg a detonáció környezetében. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019