hirdetés
Külföld

Saját feleségének álcázta magát egy koronavírusos férfi, hogy repülőre szállhasson

Egy indonéziai férfi koronavírus-tesztje pozitív lett, azonban ő továbbra sem akart lemaradni egy belföldi repülőgép-járatról, ezért aztán egyszerűen saját feleségének adta ki magát, hogy feljuthasson. A terve be is vállt, de még a leszállás előtt szemet szúrt a csalás a személyzetnek.

Saját feleségének álcázta magát egy koronavírusos férfi, hogy repülőre szállhasson
hirdetés

A férfinak ugyanakkor nem volt túl nehéz dolga, amikor feleségének álcázta magát, hiszen az arc legnagyobb részét eltakaró, úgynevezett nikábot viselt, amely alatt azért elég nehezen ismerhetőek fel bárkinek az arcvonásai…

Az illető vitte magával a felesége útlevelét és a negatív koronavírus-teszteredményt is – derül ki a BBC cikkéből.

A lebukását az okozta, hogy a repülőút közben a kényelmetlen ruhát lecserélte az általa viselt darabokra, ami azonnal szemet szúrt az egyik légiutaskísérőnek, aki aztán riasztotta a személyzet többi tagját.

A helyi rendőrség újságíróknak elmondta, hogy a férfit őrizetbe vették a gép landolását követően, majd haladéktalanul elvégeztek nála egy koronavírus-tesztet. Ennek eredménye pozitív lett, így hazaküldték, ahol karanténban kell maradnia.

Indonézia légitársaságainak többsége szigorított az utazás feltételein, miután július 19-én ünnepnapok vették kezdetüket. Jelenleg egyébként is közel 50 ezer koronavírusos esettel van dolga az országnak, és az egyre több beteg miatt kezd hiány kialakulni oxigénből az egészségügyi intézményekben.

Eddig Indonéziában majdnem hárommillió ember fertőződött meg, és a halálos áldozatok száma is meghaladja a 72 ezer főt. A helyzet súlyosságának egyik oka, hogy a vakcinázás igen lassan halad, de a Delta vírusvariáns megjelenése is csak tetézi a bajt.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Gerhard G.)


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés