hirdetés
Külföld

Spanyolország szigorít a maszkviselést érintő szabályozásokon

hirdetés
Spanyolországban a fedett területeken és a szabadban egyaránt kötelezővé teszik a maszkok használatát, már a gyermekek esetében is. A szabadban akkor kell maszkot hordani, ha a kellő védőtávolság nem tartható.
Maszkot viselő nő
Szinte mindenhol kell maszkot viselni a közösségi területeken Spanyolországban (Forrás: pixabay.com / Engin Akyurt)
hirdetés

Csak a hat éven aluli gyermekek és az egészségügyi problémákkal küzdő személyek jelentenek majd kivételt az előírás alól – írja a BBC, amely szerint csütörtökön már életbe is lép az új szabályozás. 

Számos európai országban már előírták a közösségi közlekedés járművein a maszkok viseletét, azonban a spanyolországi előírás ennél kiterjedtebben szabályozza az arc köztereken való fedését. 

hirdetés

Mindez nem véletlen, hiszen Spanyolország a kontinens egyik, az új koronavírus által leginkább érintett országa, amely most azonban fokozatosan enyhíteni kezdett a korábbi szigorú korlátozásokon. Az országban már így is kötelező maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön, s ezt terjesztik ki. 

Eddig Spanyolországban összesen 232 ezer fertőződést diagnosztizáltak, és közel 28 ezer, a koronavírussal összefüggő haláleset történt – ellenben jó hír, hogy mérséklődött az elmúlt időszakban a fertőzési ráta. 

Előzőleg szerte az országban igen szigorú korlátozások voltak érvényben, így például a gyermekek mintegy hat héten át lényegében az otthonaikban kellett, hogy maradjanak.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019