hirdetés
Külföld

Tizennégy rendőr meghalt egy mexikói támadásban

hirdetés
Tizennégy rendőr meghalt és hárman megsérültek, amikor Mexikó nyugati részén lövöldözés tört ki. A rendőrök egy bírósági döntés nyomán intézkedtek éppen El Aguaje településen, amikor rajtaütés áldozata lett az egész konvoj.
Rendőrség
Tizennégy rendőr halt meg a támadás során (Forrás: pixabay.com / James Paramecio)
hirdetés

A támadás mögött egy Jalisco Nueva Generación Cartel nevű igen veszélyes bűnszervezet állhat. 

A BBC azt írja, hogy a hatóságok közlése szerint minden erőforrást a felelősök megtalálására csoportosítottak át. Az érintett terület egyébként egyfajta „bűnügyi gócpontot” jelent, ahol rendkívül sok a drogkereskedők közötti bandaháború. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök tavaly decemberi hivatalba lépése óta már tett kísérleteket a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények visszaszorítására, ám egyelőre a helyzet távolról sem megoldott.

hirdetés

A rendőrségi járműveket aközben támadták meg, hogy a konvoj a városon haladt át Beszámolók szerint erősen felfegyverzett férfiak és több kisteherautó vette körül a rendőröket, majd lövéseket adtak le a támadók, és rendőrségi autókat gyújtottak fel. Legkevesebb tizennégy rendőr halt meg, három társuk pedig megsebesült.

El Aguaje két rivális drogbanda számára egyaránt stratégiai jelentőséggel bír, ám a helyszínen hagyott üzenet alapján a CJNG nevűre gyanakszanak a hatóságok. Ennek a szervezetnek a feltételezett vezetőjét alig egy hete ölték meg a helyi rendőrök.

Az érintett mexikói államban egyébként éppen augusztusban fedezték fel több felzaklató haláleset nyomait is: kilenc holttest egy hídról lógott le, hét másikat pedig az úton hagytak ott. 

A hétfői támadással összefüggésben a szövetségi kormányzat segítségét ajánlotta fel a helyi hathatósnak. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019