hirdetés
Külföld

Több koronavírusos beteg halt meg eddig Spanyolországban, mint Kínában

hirdetés
A Spanyolországban elhunyt koronavírusos betegek száma meghaladta azt, ahány áldozatról a hivatalos kínai adatok szólnak, ezzel pedig Olaszország után Spanyolországban a második legmagasabb a halálesetek száma.
Koronavírus
A fertőzöttek száma is nőtt Spanyolországban (Forrás: pixabay.com / Orna Wachman)
hirdetés

Mindössze huszonnégy óra alatt 738-cal emelkedett a halálos áldozatok száma Spanyolországban, így jelenleg már 3434 halálozást dokumentáltak. Kínában a hivatalos adatok szerint 3285 beteg hunyt el, míg Olaszországban 6820 – számol be róla a BBC.

A spanyol miniszterelnök még a nap folyamán arra kéri majd a képviselőket, hogy meghosszabbítsák az országban a rendkívüli állapotot még két héttel. 

hirdetés

A törvényhozók várhatóan eleget tesznek a miniszterelnök azon kérésének, hogy április 11-ig kijárási korlátozásokat léptessenek életbe. Az intézkedés értelmében az emberek csak akkor hagyhatják el otthonaikat, ha alapvető árucikkeket vagy gyógyszert vásárolnának, vagy ha dolgozniuk kell menni. 

Spanyolországban egyébként nemcsak az áldozatok, de a fertőződöttek száma is emelkedett, így egy nap leforgása alatt 7937 fővel emelkedett a diagnosztizált betegek száma. Jelenleg összesen 47610 fertőzöttről tudnak a mediterrán országban.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019