hirdetés
Külföld

Több mint 110 ezer főt vezényeltek ki Japánban a tájfun által érintett területekre

hirdetés
Több mint 110 ezer ember vesz részt a Hagibis tájfunt követően a mentési műveletben. A tájfun szombaton érte el Japán területét, ahol az igen erős szelek és hatalmas mennyiségű csapadék megrendítő pusztítást vitt végbe.
Áradás
Több települést egészen elárasztottak a folyók (Forrás: pixabay.com / Hans Braxmeier)
hirdetés

A tájfunnak már legkevesebb harminchét halálos áldozatáról lehet tudni, és húsz személyt továbbra is eltűntként keresnek a BBC beszámolója szerint. 

A Hagibis emellett szörnyű pusztítást okozott a helyi épületekben is, és mellesleg a rögbi világbajnokság három mérkőzését is le kellett fújni miatta. A vasárnap megtartott negyeddöntős mérkőzést végül Japán nyerte, a válogatott szövetségi kapitánya pedig megemlékezett a tájfun áldozatairól és az érintettekről is.

hirdetés

A tájfun idővel veszített erejéből, és a szárazföldről tovább haladt, ám maga mögött szinte mindenhol nagy károkat hagyott. 

Azokat, akik a földcsuszamlások vagy az áradások miatt továbbra is a külvilágtól elzárva várják a segítséget, több ezer rendőr, tűzoltó, illetve katona igyekszik elérni és kimenekíteni. 

A tájfun Japán összesen nyolc prefektúráját érte el, a szélsebesség pedig időnként elérte a 225 km/órát is. 

Nagano prefektúrában jelenleg már búvárfelszereléssel ellátott mentő alakulatok kutatnak a derékmagasságig érő vízben. A prefektúrában egy fűtőházat is elárasztott a víz, aminek következtében tíz vonatot is elárasztott a víz. A vonatok értéke egyenként elérte a mintegy 30 millió dollárt. 

A mentő egységek a japán miniszterelnöki iroda bejelentése szerint az áradás által elzárt házakra és az eltűnt emberek keresésére fókuszálnak majd. 

Az országban 92 ezer háztartásban továbbra sincsen áram, és 120 ezer háztartásban nincsen tiszta ivóvíz. Több mint hétmillió embert szólítottak fel arra, hogy hagyják el az otthonaikat, őket az összesen 50 ezer, az evakuáltak számára kialakított menedékhelyeken szállásolták el ideiglenesen.

Noha Tokiót most javarészt elkerülte a vihar legveszélyesebb része, a körülötte lévő városok és települések egy részét elárasztotta a víz. Hakone településnél több mint egy méternyi csapadék hullott le, amely a valaha mért 48 órás csapadékmennyiség tekintetében rekordértéket jelent Japánban. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019