hirdetés
Külföld

Több mint 80 ember meghalt, miután tűz ütött ki egy iraki kórházban

Legkevesebb nyolcvankét ember meghalt egy tűzesetben, amely Irak fővárosában, Bagdadban keletkezett egy koronavírusos betegeket kezelő kórházban.

Több mint 80 ember meghalt, miután tűz ütött ki egy iraki kórházban
hirdetés

A halálos áldozatokon túl több mint százan megsérültek a tűzben, amely beszámolók szerint egy oxigénpalack felrobbanásakor keletkezett – olvasható a BBC hírportálján.

A közösségi oldalakon megjelent videókon látható, amint a tűzoltók igyekeznek visszaszorítani a lángokat, miközben az épületből emberek menekülnek kifelé.

Az eset miatt az iraki miniszterelnök rendelkezett az egészségügyi miniszter felfüggesztéséről, valamint elrendelte a tűzeset pontos okainak kivizsgálását.

Az eddigi információk szerint a lángok egy intenzív osztályon törtek ki, egy olyan kórházi egységben, ahol a betegek lélegeztetése zajlott. Az intenzív osztályon mintegy harminc páciens volt, elsősorban olyanok, akik komoly koronavírus-betegségük miatt kerültek az intézménybe.

Helyi idő szerint vasárnap reggelre sikerült a lángokat megfékezniük a tűzoltóknak.

A jelenlegi információk szerint a halálos áldozatok közül többen nem közvetlenül a tűz miatt vesztették életüket, hanem annak következményeként, hogy levették őket a lélegeztetőgépről evakuálásuk során. Voltak olyanok is azonban, akik füstmérgezést kaptak.

A koronavírus járvány miatt Irakban is több olyan kórház van, amely komoly leterheltség alatt működik. Február óta egyre emelkedik az új fertőződések száma az országban, s ezen a héten a fertőzöttek száma az egymilliót is meghaladta, míg 15 217 ember halt meg a járvány kezdete óta a koronavírussal összefüggésben.

Múlt hónapban kezdődött meg az iraki oltási kampány, amelynek során eddig nagyjából 650 ezer vakcina került beadásra.

(A borítókép forrása: pixabay.com / Military_Material)


hirdetés

További híreink
hirdetés