hirdetés
Külföld

Több mint két hét után kerültek elő az Új-Zélandon eltűnt túrázók

hirdetés
Két eltűnt túrázót azt követően találtak meg Új-Zéland vadonjában, hogy tizenkilenc nappal korábban kirándulni indultak, majd eltévedtek.
Új-Zéland
Megtalálták a két eltűnt túrázók (Forrás: pixabay.com / kewl)
hirdetés

A két huszonhárom éves nő – Jessica O'connor és Dion Reynolds május kilencedikén indultak túrázni a Kahurangi Nemzeti Parkban, és úgy tervezték, hogy hat-hét napot töltenek majd a szabadban kirándulva. 

Később azonban a ködben eltévedtek, és egy esést követően megsérültek – derül ki a BBC cikkéből. 

hirdetés

A nőknek az volt a szerencséjük, hogy találtak vizet, majd pedig egy helikopteres keresés alkalmával rátaláltak a füstre, amely a tábortüzükből gomolygott fel. 

A bajba jutott túrázókhoz egy másik helikoptert küldtek, s a két nő örömében megölelte a megmentőiket, akik pedig csokoládét adtak nekik.

A Kahurangi Nemzeti Park az új-zélandi Déli-sziget északnyugati részén található, s ez Új-Zéland második legnagyobb nemzeti parkja. 

A két eltévedt nő – akik egyike egy kajaktúra-vezető, a másikuk pedig szakács – nagyjából egy hétre elegendő élelmiszert vittek magukkal, ám útjuk eleje felé egy ködös időszakban eltévedtek, s egyikük a bokáján, a másikuk pedig a hátán sérült meg. 

Balesetük után találtak vizet, valamint tüzet gyújtottak, amelyet nem is oltottak el. A keresésük május 18-án kezdődött meg, majd egyre kevesebb esélyt láttak arra, hogy megtalálják az eltévedt túrázókat. 

Szerdán ugyanakkor az egyik, a keresésben részt vett helikopter füstre lett figyelmes, és ezért egy másik helikoptert is útnak indítottak, hogy magával vigye a bajba jutott túrázókat. 

A beszámolók szerint a két nő fizikailag és lelkileg is jól voltak, azonban egy ideje már nem volt eledelük. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019