hirdetés
Külföld

Több mint kilencven gyilkosságot ismert be egy amerikai sorozatgyilkos

Az FBI megerősítette, hogy egy jelenleg börtönben lévő bűnöző, aki összesen kilencvenhárom gyilkosság elkövetését ismerte be, az amerikai történelem legtöbb emberölését elkövető sorozatgyilkosa.
Samuel Little
Samuel Little 93 gyilkosságot ismert be (By Wise County Police - https://www.921hankfm.com/2018/11/15/wise-county-inmate-may-be-responsible-for-90-murders-over-5-decades/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74759182)
hirdetés

A rendőrség a most hetvenkilenc éves Samuel Little nevű férfit 1970 és 2005 között eddig összesen ötven gyilkossággal hozta összefüggésbe. A gyilkos 2012-ben három nő meggyilkolása miatt kezdte meg életfogytiglani börtönbüntetése letöltését – idézi fel a BBC.

Samuel Little elsősorban a védtelen vagy kiszolgáltatott embereket vette célba, jobbára fekete nőket, akik közül sokan prostituáltak voltak, vagy kábítószert használtak. A korábban versenyszerűen bokszoló Little egyszerűen leütötte, mielőtt megfojtotta volna őket, így aztán nem minden esetben találták jelét az erőszakos gyilkosságnak. 

hirdetés

Az előbbi következtében voltak olyan gyilkosságok is, amelyeket az FBI soha nem vizsgált, mert azt feltételezték, hogy baleset vagy túladagolás vezetett az érintettek halálához. Vannak olyan holttestek is, amelyeket soha nem találtak meg. 

Hétfői közleményében az FBI azt mondta, elemzőik szerint Little minden vallomása hiteles. Az egyik elemző megjegyezte, Samuel Little sokáig úgy vélte, hogy soha nem fogják őt el, mivel áldozatait, mint vélte, senki sem tartja számon. 

„Noha már börtönben van, az FBI úgy véli, hogy fontos minden áldozat számára igazságot szolgáltatni, és minden lehetséges ügyet lezárni”

– fogalmaztak a közleményben, 

A hatóságok negyvenhárom gyilkossági ügyben még dolgoznak a bizonyításon. 

A sorozatgyilkost egyébként 2012-ben kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt fogták el Kentuckyban, ahonnan kiadták őt Kaliforniának. Utóbbi államban Dns-tesztet vettek az egyébként a nemi erőszaktól a fegyveres rablásig már több bűncselekmény is elkövetett bűnözőtől. 

A DNS-vizsgálat eredményeként három megoldatlan gyilkossági ügyhöz tudták kapcsolni Little személyét, aki ugyan ártatlannak vallotta magát, ám végül háromszoros életfogytiglannal kellett szembe néznie. Little végül annak reményében működött együtt a hatóságokkal, hogy más börtönbe kerülhet. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019