hirdetés
Külföld

Többen meghaltak, amikor lezuhant egy veterán gép az Egyesült Államokban

Hét ember életét vesztette, amikor lezuhant egy, a második világháború idejéből származó repülőgép egy repülőtéren az amerikai Connecticut államban. A gép az incidens során ki is gyulladt.
Boeing B-17-es
Egy Boeing B-17-es veterán gép zuhant le (Készítette: http://afhra.maxwell.af.mil/photo_galleries/aaf_wwii_vol_vi/Captions/012_B-17.htm (image with caption), Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85575)
hirdetés

Tizenhárom ember utazott azon a veterán Boeing B-17-esen, amely szerda reggel Hartford közelében lezuhant. A légiközlekedési hatóság szerint civil üzemeltetője volt a gépnek, vagyis azt nem az amerikai hadsereg kötelékeiben használták. 

Szakértők szerint már csak mintegy tíz darab B-17-es van az Egyesült Államok területén, amelyet valóban használnak is.

hirdetés

Az állami rendőrség parancsnoka újságíróknak egy korábbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy voltak halálos áldozatok, a holttestek azonosítása azonban igen nehéz, és nem szeretnének ebben hibát véteni. 

A lezuhant B-17-es gép helyi idő szerint 9 óra 45 pereckor szállt fel, majd öt perccel később arról tett jelentést, hogy problémákba ütközött. A baleset a Bradley Nemzetközi Repülőtér közelében történt 9 óra 54 perckor. A helyi repülőtér igazgatója szerint megfigyelték, hogy a repülőgép nem emelkedett elég magasra a balesetet megelőzően.

Egy szemtanú azt mondta, hogy mintegy 230 méterre a lángoktól is érezte a hőt, amelyet az égő gép bocsátott ki. Megjegyezte azt is, hogy először csak a hatalmas tüzet látta, s ebből gondolta, hogy történt valami.

A szövetségi légiközlekedési hatóság szerint a repülőgép a leszállási kísérlet során, a leszállópálya végén csapódott a földnek. A Collins Alapítvány nevű nonprofit szervezet tulajdonában lévő gép is részt vett a „Szabadság szárnyai turné” nevű rendezvényen, amelyet hétfőtől csütörtökig tartanak ezen a héten. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019