hirdetés
Külföld

Tűz ütött ki a nantes-i székesegyházban

hirdetés
Tűz ütött ki a Franciaország nyugati részén található Nantes városának egy templomában. A tűzoltók közlése szerint a lángokat már sikerült megfékezni.
Nantes
A katedrális szerkezete egyelőre úgy tűnik, nem sokban károsodott (Készítette: © Guillaume Piolle, Közkincs, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5045100)
hirdetés

A helyszínen készült felvételek megörökítették, hogy tűz és füst tört fel a 15. században épült Saint-Pierre-et-Saint-Paul katedrális belsejéből. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet – írja a BBC hírportálja.

Nagyjából egy éve a párizsi Notrw-Dame-ot is tűzkár érte, ott azonban komolyabb károk keletkeztek, ráadásul Franciaország egyik építészeti remekművéről volt szó. 

hirdetés

A mostani tűzeset ezzel szemben szerencsére kisebb károkat okozott – a helyi tűzoltóság egy munkatársa szerint főleg az orgonát károsították a lángok, azt azonban szinte teljesen elpusztították. Az orgonát tartó felület is rendkívül instabil jelenleg, s félő, hogy összeomolhat. 

A hatóságokat helyi idő szerint 7 óra 44 perckor értesítették, s összesen száz tűzoltó jelent meg a helyszínen. Az embereket arra kérték, hogy lehetőleg ideiglenesen kerüljék a környéket. 

Egy nem messze lakó szemtanú elmondta, hogy nagyon furcsa hangot adtak ki a harangok, így felébredt, majd látta, hogy tűz van a templomban – s onnantól kezdve egyre több füstöt érzékelt.

1944-ben, a második világháború idejében a nantesi templomban már alakult ki tűz, akkor ellenben bombatámadás okozta azt. Később, 1972-ben egy újabb tűzeset a tetőben okozott jelentős károkat. 


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019