hirdetés
Kultúra

Elhunyt Ennio Morricone zeneszerező

hirdetés
Kilencvenegy évesen, Rómában elhunyt Ennio Morricone olasz zeneszerző, aki egyebek mellett a Clint Eastwood hírnevét megalapozó „spagettiwesternek” zenéjén is dolgozott.
Ennio Morricone
A zeneszerző számos film zenéjét szerezte (By Olivier Strecker, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54992833)
hirdetés

A zeneszerző egy kórházban halt meg, ahol amiatt kezelték, hogy néhány napja egy esés következtében eltörte combcsontját – számol be róla a BBC az olasz Ansa hírügynökségre hivatkozva.

Morricone egyebek mellett a Volt egyszer egy Amerika, az Aki legyőzte Al Caponét (The Untouchables), illetve a Cinema Paradiso című filmekhez írt zenét, s 2007-ben Oscar-életműdíjat kapott. Ezt követően 2016-ban újabb Oscart szerzett Quentin Tarantino Aljas nyolcas című filmjének zenéjéért.

hirdetés

Az otthonában, Rómában gyakran csak „Maestro” néven ismert zeneszerző hét évtizedes munkássága során több mint ötszáz film zenéjén dolgozott, azonban továbbra is talán a legismertebbek a Sergio Leone-rendezte westernekhez készült művei. Egyébként ezek az 1960-as években készült filmek voltak azok is, amelyek Clint Eastwoodot sztárrá tették.


hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Minden Percben

Minden Percben | Mert minden perc érdekes © 2019