hirdetés
Kultúra

Felmondtak az Index főszerkesztőjének

Kezdeményezte Dull Szabolcs, az Index főszerkesztője munkaviszonyának megszüntetését szerdán Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki az Index.hu munkáltatói jogainak gyakorlója.

Felmondtak az Index főszerkesztőjének
hirdetés

Bodolai László egyúttal bejelentést tett arról, hogy felkérte az Index vezérigazgatói pozíciójára Szombathy Pált, az igazgatótanács egyik tagját, aki elfogadta a felkérést, valamint új emberként Sztankóczy András is bekerült az Index igazgatótanácsába.

Az MTI szerint Bodolai közleményben tudatta, hogy Az Index.hu Zrt. mérlegelte az elmúlt időszak eseményeit, s az igazgatóság elnöke szerdán kezdeményezte Dull Szabolcs főszerkesztő munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetését. Egyelőre betöltetlen marad a főszerkesztői pozíció, amelynek betöltéséről később határoznak.

A Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke egyúttal megfogalmazta a az Index munkatársaihoz eljuttatott levélben, hogy az Index politikai függetlensége nincs, s nem is volt veszélyben, s az ő meglátása szerint most egy „belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása” jelenti a legnagyobb veszélyt a lapra.

Dull Szabolcs elbocsátását azzal indokolta, hogy elmúlt napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek „nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni”.

hirdetés

Az Indexnek Dull Szabolcs közleményt küldött, amelyben leszögezi, hogy

„Nem véletlenül érezte az Index szerkesztősége veszélyben magát, és nem véletlenül döntöttem úgy, hogy átállítom a szabadságunkat jelző barométert”.

Hozzátette, hogy - főszerkesztőként ezzel kötelességének téve eleget – végig az Index szerkesztőségének érdekeit tartotta szem előtt, s az elmúlt hetek eseményei még inkább meggyőzték őt arról, hogy szükség van egy olyan lapra,

„ahol nem lopakodó külső erők határoznak arról, mi kerüljön az újságba és kik csinálják azt az újságot. Ahol az egyetlen cél az olvasók tájékoztatása. Ahol nincs felső, kiismerhetetlen politikai vagy gazdasági akarat. Ahol szabadon, függetlenül lehet dolgozni”.

hirdetés

hirdetés

További híreink
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés